Українська мова має неймовірну різноманітність колоритних слів та виразів. Проте багато хто з них дуже складно почути у повсякденному житті наших громадян, хоча зараз дедалі більше людей розмовляють державною мовою через повномасштабну війну, розв'язану росіянами.

Люди хочуть просто відмовитися від усього, що пов'язує нас із окупантами. І Олександр Авраменко, відомий вчений-мовознавець, знову готовий здивувати українців новими словами. На цей раз мова піде про "бутерброд".

Олександр Авраменко, кадр з ефірі шоу твій день на 1+1: YouTube
Олександр Авраменко, кадр з ефірі шоу твій день на 1+1: YouTube

Під час свого виступу на телеканалі "1+1" у програмі "Сніданок з 1+1" він навів цікавий синонім до слова "бутерброд".

Авраменко поцікавився, чи знають українці як можна назвати шматочок хліба з олією, ковбасою, сиром чи шинкою... виявляється, є кілька відповідей на це запитання: бутерброд, канапе, бутерброд.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Олександр Авраменко, фото: instagram.com/olexandravramenko
Олександр Авраменко, фото: instagram.com/olexandravramenko

Він зазначив, що всі ці слова правильні та використовуються в нашій мові, хоча їхнє походження пов'язане з німецькою та французькою мовами. Однак слід вивчати і розуміти також наші власні слова.

"Ми давно маємо своє смачне-пресмачне слово - накладанець", - заявив він.

Наголос падає на третю "А" у слові. Авраменко навіть згадав, що письменник Юрій Винничук уже використав це слово в одному із творів.

Нагадаємо, "зніму погони і вийдемо": в Одесі поліцейський вирішив бійкою відстояти російську мову

Як повідомляв "Знай.uа", Анастасія Приходько згадала, як привчала росію до української мови: "Моя умова була"

Знай.ua писав, ректор київського ВНЗ вигнав студенту, яка не любила російську мову: "Ти взагалі знаєш, хто я?"