В Україні спостерігається рекордне подорожчання овочів, а одним із рекордсменів стала цибуля. Цінники на цей овоч вже вищі, ніж у Швеції, яка славиться як дорога для життя країна. Про це свідчать дані моніторингу сервісу globalproductprices.

Цибуля в українських магазинах та на ринках подорожчала до рекордного рівня через традиційний весняний дефіцит. Цінники на цей овоч навіть вищі, ніж у дорогих для життя європейських країнах, зокрема Швеції.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

Так, згідно з даними моніторингу цін, ціни на цибулю у Швеції наприкінці травня цього року склали 16,95 крони, що дорівнює 57,46 гривні за кілограм. Для порівняння, у мережі українських супермаркетів "АТБ" цибуля коштує 59,95 гривні за кілограм. Втім, є цінники і набагато вищі, наприклад, у мережі "Новус" за кілограм цибулі доведеться викласти майже 70 гривень.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Фахівці прогнозують, що найближчим часом ціни на цибулю в українських магазинах почнуть знижуватись. Справа в тому, що на ринок починає активно надходити цибуля нового врожаю з українських господарств. Зазначається, що закупівельні ціни вже знизилися до 40-46 гривень за кіло і незабаром здешевлення буде помітним і на прилавках магазинів.

Раніше портал Знай повідомляв, урожай буде меншим, ніж очікувалося: в Україні стартував сезон черешні, що з цінами.

Також наш портал інформував, в українських супермаркетах до літа знизили ціни на гречку, макарони та рис: скільки коштуватимуть продукти.

Крім того, ми писали, доведеться розщедритися не лише на черешню по 1200 грн: скільки коштують популярні ягоди у супермаркетах.