Українці під час повномасштабного вторгнення рф обрали собі різні країни для прихистку. Зокрема, їх прийняли в Чехії. Однак для тих, хто зараз проживає у цій країні, є неприємна новина.

Нові зміни, які набудуть чинності в Чехії з 1 липня 2023 року, стосуються українців. Вони передбачені у законі під назвою Lex Ukrajina. З цього періоду уряд скасовує виплати власникам, які надали біженцям безкоштовне житло.

Біженці, фото: скріншот з відео
Біженці, фото: скріншот з відео

Різні гуманітарні організації попереджають, що через це багато українців можуть просто втратити прихисток, оскільки не всі погодяться приймати їх на повністю безкоштовній основі.

З 1 липня уряд країни оплачуватиме виключно екстрене розміщення українців протягом 5 місяців, а після біженці мають переїхати та самостійно платити за дах над головою.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак із цим можуть виникнути проблеми, оскільки українці отримують мало грошей за роботу в Чехії, а оренда в середньому коштує від 10 тисяч до 20 тисяч крон.

Біженець. Фото: скрін youtube
Біженець. Фото: скрін youtube

Водночас держава продовжуватиме забезпечувати житлом незахищені категорії українців, до яких належать діти, люди похилого віку та особи з інвалідністю.

Раніше ми писали, що приємний бонус до зарплати: ПриватБанк роздасть по 2000 гривень, як отримати

Як повідомляв Знай.ua, сотні українських сімей можуть отримати по 100 тисяч гривень: потрібно лише подати заяву

Також портал Знай.ua писав, що через дрібну помилку можна втратити пенсію: що потрібно перевірити