Православна церква цього дня вшановує пам'ять апостола від 70-ти Карпа, єпископа. За повір'ям, цей святий приносить удачу всім тим, хто займається риболовлею.

На Русі вважалося, що на Карпа добре ловляться його "тезки" - коропи, звідси і назва свята: "Карполов". Тож чоловіки цього дня дружно виходили на рибалку. Інші назви свята: "Карп", "День Карпа", "Земля-чарівниця".

Риболовля, Ілюстративне фото
Риболовля, Ілюстративне фото

Цього дня варто обов'язково піти на рибалку та помолитися святому Карпу, аби справа була успішною. Після молитви слід кинути частування рибам та іншим водяним мешканцям. Це дуже старий обряд ще старослов'янської Русі, але раніше кидали убиту тварину. Якщо зловите коропа, то це дуже гарний знак, який обіцяє удача. Риба така хитра та бойова, що в народі її назвали "водяною лисицею".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Ще раніше виставляли горщики та інший посуд під квітучу шипшину, щоб пішов неприємний запах. Можете і самі постояти перед шипшиною, це допоможе позбавитися хвороб і захиститися від наступних недуг. Люди, які страждають зайвою худорлявістю можуть також подихати запахом його квітів, це допоможе набрати вагу.

Ще сьогодні слід покликати майстра, щоб перевірив піч чи плиту із духовкою. Майстра слід пригостити короваєм і не шкодувати йому грошей. Але й сам майстер не повинен ставити надто велику суму оплати, інакше йому може весь рік не везти. Також пригощають і домовика, який за повір'ям мешкає за грубкою. Так він охоронятиме ваш будинок і краще про нього піклуватиметься.

Дівчата раніше ще готували чарівне молоко. Для цього брали глечик із ранковим молоком і приносили його до шипшини ненадовго, а потім випивали. Вважалося, що шипшина наповнить його силою та допоможе зачарувати потрібного чоловіка.

Що не можна робити 8 червня

Майстрам з ремонту печі можна встановити свою ціну за послуги, і з ним не можна торгуватися, але і він не повинен просити більше, ніж може дати сім'я, тому що тоді трапиться біда і він залишиться без заробітку.

Не можна сьогодні підмітати підлогу після заходу сонця, тому що в роді багато хто хворітиме на рак. Все тому, що будинкові цього дня не можуть захистити будинок, родину і навіть себе. Також краще не вирушати у поїздку, не змінювати роботу, не звертатися до органів влади та не змінювати квартиру. День принесе багато несподіванок, здебільшого неприємних. Уникайте конфліктів та неприємних людей.

Сімейна сварка, Ілюстративне фото
Сімейна сварка, Ілюстративне фото

Нагадаємо, що кардіолог підказала, від чого вашому серцю щодня може бути все гірше і гірше: треба замислитися вже зараз.

Раніше ми повідомляли, що на роботу візьмуть і без співбесіди: які молитви допоможуть вам у пошуку золотої жили.