Україна продовжує перебувати у стані повномасштабної війни, військового стану та пов'язаної з цим мобілізації, що було оголошено 24 лютого 2022 року.

Багато чоловіків вже давно отримали повістки, а комусь це ще доведеться пройти. Однак нерідкими випадки, коли повідомлення про необхідність відвідати ТЦК і СП надходить у формі SMS-повідомлень.

Адвокат Роман Симутін поділився порадами про те, як чинити у таких випадках у своєму Telegram-каналі.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Він зазначив, що нещодавно подав позов про відміну штрафу за неявку за порядком денним у військкомат, оскільки один з його клієнтів повинен був зробити це на вимогу з повідомлення на телефон.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За словами Симутіна, вони уклали договір, суд призначив дату, але відповідачі, які представляли ТЦК, попросили перенести засідання. Це, як виявилось, звичайна практика. І вже наступного дня йому надійшло повідомлення про необхідність відвідати ТЦК через те, що клієнт підтвердив, що йому належить вказаний номер телефону.

Що робити, отримавши повістку через СМС? За словами адвоката, вам не потрібно робити нічого. Він знову нагадав, що повістка може бути вручена лише особисто за підписом або рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

"Це закріплено у суперечливому визначенні Кабінету Міністрів від 30 грудня 2022 року №1487. Однак навіть там не зазначено, що СМС-повідомлення, телефонні дзвінки, Viber або Telegram можуть вважатися належною формою повідомлення про виклик", - йдеться у публікації.

Однак, як бачимо, для військкоматів це не перешкода.

Нагадаємо, разом із повісткою можуть дати штраф на 8500: достатньо однієї умови

Як повідомляв "Знай.uа", чи можуть вручити повістку чоловікам з умовним терміном: адвокат вказав на всі нюанси

Знай.ua писав, нововведення для мобілізованих: тепер медкомісій стане більше