В Україні пік сезону продажу черешні посідає червень-липень. У цей період черешні найсмачніші та найкорисніші. Однак важливо вміти правильно вибрати ягоду, щоб не купити неякісний та зіпсований продукт. Порадами поділилися у Держспоживслужбі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПри покупці черешні на ринку або в магазині, потрібно дотримуватися всього чотирьох правил і не соромитися цікавитися якістю товару.
Правило №1
Дивимося на стан плодоніжок ягід. Якщо вони сухі, без кольору – черешня довго зберігалася чи перезріла. Зелені та пружні плодоніжки говорять про те, що черешня свіжа та високої якості.
Правило №2
Звертаємо увагу на колір черешні, який говорить про наявність корисних та поживних речовин. Чим темніша ягода, тим вона насиченіша цукрами, каротиноїдами та органічними кислотами.
Правило №3
Слід вибрати суху, щільну та блискучу черешню. Важливо, щоб вона не була тиском. При покупці не варто соромитися переглянути черешню знизу, адже саме туди продавці часом укладають товар, що починає псуватися. Також ягоди потрібно понюхати – якщо є запах бродіння, то купувати не варто.
Правило №4
Найвірніший спосіб купити якісну черешню – перевіряти у продавців бланк експертного висновку, який видається за результатами ветсанекспертизи.
Раніше портал Знай повідомляв, як уберегтися від надмірної кількості нітратів у ранніх овочах та фруктах: що потрібно зробити після покупки.
Також наш портал інформував, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватися.
Крім того, ми писали, в Україну завезли небезпечну броколі, просочену отруйною речовиною: у магазинах дивіться в обох.