Українцям допоможуть купити їжу та одяг на 10 тисяч гривень: зателефонуйте, натисніть кнопку

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Для всіх наших шановних читачів, які опинилися у скрутному фінансовому становищі, є дуже важливі новини. Справа в тому, що українці із шести областей можуть протягом 3 місяців отримувати допомогу у сумі 3600 гривень. Загальний розмір виплат – 10 500 грн. Естонський рада у справах біженців надає багатоцільову грошову допомогу потерпілим від війни українцям – 3600 грн. на одну особу протягом 3 місяців. Виплати надходитимуть на банківський рахунок. Звернутися можна за шість місяців після отримання попередньої виплати.

Діставайте свічки, заряджайте повербанки: експерт попередив, що сидіти без світла доведеться по 12 годин

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити
Показати ще

Графіки відключення світла вже створені для кожної з областей, але поки що не застосовуються. У новому опалювальному сезоні деякі споживачі можуть бути без світла по 12 годин на добу. Такою думкою поділився голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко. За словами фахівця, графіки відключень вже складено для кожної з областей, проте застосовувати їх почнуть лише в екстрених випадках. Водночас він упевнений, що Україні не загрожує повний блекаут, оскільки є можливість залучення імпорту електроенергії та перемикання з регіону на регіон. Однак Олег Попенко впевнений, що відключення світла взимку будуть.

Важливий кожен градус: у "Нафтогазі" українцям підказали, як перевірити котли перед приходом морозу

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Українцям на телебаченні та в інших джерелах інформації кажуть, що держава чи то вже готова, чи тільки завершує підготовку до опалювального сезону. Проте у компанії "Нафтогаз" вирішили нагадати, що кожному громадянину необхідно подумати про свій комфорт самостійно. Вже в першій половині жовтня слід перевірити газове обладнання та електричні прилади. Перед кожним опалювальним сезоном власники будинків та квартир, де є газове опалення, повинні переконатися у справності мереж та приладів. Для цього потрібно подати заявку до місцевого облгазу. Далі у житлі фахівці проведуть перевірку та видадуть акти про стан системи та допоможуть із вирішенням проблем.

Померла Ніна Матвієнко: донька повідомила про смерть легендарної співачки

Ніна Матвієнко, фото Instagram
Ніна Матвієнко, фото Instagram

Відома народна артистка України Ніна Матвієнко, яка мала вроджений талант і неповторний голос, померла. Про цю трагічну новину повідомила її донька Антоніна Матвієнко. Жодних подробиць про те, як і коли саме це сталося, Матвієнко не надала. Пост вона опублікувала вранці 8 жовтня. Співачка не дожила буквально два дні до свого 76-річчя. Втім, із днем народження її всі вітали 10 жовтня, як і записано в паспорті, але співачка з'явилася на світ 13 числа. Ця новина стала абсолютним шоком для багатьох українців, які так обожнювали творчість Ніни Матвієнко. У коментарях під постом можна помітити, як сильно віддані фанати журяться про втрату.

Перехід на зимовий час-2023: українців просять не проспати переведення годинників

Переведення годинника, фото: Знай.ua
Переведення годинника, фото: Знай.ua

Традиційно перехід на зимовий час в Україні відбувається в останню неділю жовтня. У 2023 році дата переведення стрілок годинника припадає з 28 на 29 жовтня, тобто з суботи на неділю. Завдяки переведенню годинника на зимовий час у вихідний день ви можете спати на годину довше. Перехід на зимовий та літній час було введено у 1981 році з метою економії електроенергії. Тому восени стрілки годинника переводять на зимовий час — на годину назад, а навесні — на літній, на годину вперед. Але в поселення роки все більше країн стали відмовлятися від цієї традиції через низьку ефективність та шкоду здоров'ю.