Найбільшу небезпеку для здоров’я людини у громадських туалетах становлять предмети та поверхні, до яких торкаються люди. Серед них – кран, мильниця, паперові рушники та дверна ручка.

Найбільш небезпечними для здоров’я людини в громадських туалетах виявилось далеко не сидіння. Про це пише Conversation, посилаючись на дослідження експертів.

Після того як людина справила потребу, вона торкається до крана, мильниці та паперових рушників – саме на цих предметах зазвичай накопичується найбільша кількість шкідливих бактерій.

Крім того, брудними стають дверні ручки, оскільки не кожен відвідувач туалету миє руки.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

При цьому дослідники переконані, що сидіння унітазу не становить небезпеку для здоров’я, оскільки основний шлях потрапляння мікробів в організм людини – через руки в рот.

Щоб знизити контакт з бактеріями, автори статті рекомендують закривати кран і відчиняти двері вбиральні за допомогою своєї серветки чи паперового рушника.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені дослідили, що кухонні рушники можуть бути небезпечними для здоров'я.

Вчені Університету Маврикія провели дослідження і виявили, що багаторазове використання кухонних рушників сприяє зростанню патогенних мікробів на них. У свою чергу, це може привести до харчових отруєнь у членів сім'ї.

Експерти провели ослідженя в результаті якого на 49% кухонних рушників виявили ріст бактерій, який прямо залежав від кількості дітей та інших членів сім'ї, які проживають в будинку.

Серед патогенної мікрофлори вчені виявили коліморфні бактерії (36,7%), ентерококи (36,7%) і золотистий стафілокок (14,3%).

Коліморфні бактерії найчастіше зустрічалися на вологих і багаторазових рушниках. Їхному зростанню, а також появі золотистого стафілокока сприяло вживання м'ясних продуктів в будинку.

Саме ці потенційно патогенні мікроорганізми можуть потрапляти в їжу і викликати розлади шлунково-кишкового тракту.