Деякі страви з артишоків, устриць, омарів, спаржі, необхідно їсти дотримуючись правил етикету. Не багато знають ці правила і в певний момент можна зіткнутися з певними труднощами в цій області.

Портал "Знай" розповість, як правильно вживати страви з делікатесів.

Артишоки
Зазвичай їх подають з соусом з розтопленого вершкового масла або з холодною приправою з винним або лимонним соусом. Артишоки правильно їсти розкриваючи окремо кожен лист квітки, вмочуючи м'яку білу частину в соус з яким подали страву. Плід має тверді частини і їх можна відкладати окремо в тарілку. Артишоки правильно їсти розрізаючи його ножем і іншою рукою притримуючи виделкою.

Спаржа
Продукт рослинного походження можна їсти руками. Іноді до спаржі подають соус в який потрібно вмочати пагони.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Омар
Розколюємо панцир спеціальним ножем, який подають з стравою. Він схожий на щипці для горіхів. Дістаємо м'ясо омара крючкоподібною виделкою. Омари і раки не можна вживати в гарячому вигляді.

Устриці
Розміри устриць коливаються від королівських до дрібних. Щоб правильно з'їсти цей продукт, необхідно підняти раковину і витрусити устрицю в рот.

Форель ціла
Спочатку їдять верхню половину, потім ножем і виделкою відокремлюють хребет і голову, кладуть їх на край тарілки, після чого можна їсти іншу половину риби.

Дрібна птиця
За допомогою ножа і вилки зрізаємо м'ясо тільки з крилець і грудки.

Краб в панцирі
Його їдять виделкою, дістаючи м'ясо з панцира з її допомогою.

Великі креветки
Їх очищають від панцира руками, занурюють в майонез. Майонез подають разом з блюдом.

Чашка для ополіскування
Коли ви їсте страву руками, вам повинні подати тарілку з чистою водою. Як правило у воду кладуть скибочку лимона, який допоможе позбутися запаху їжі. Сміливо занурюйте у воду кінчики пальців і добре їх промийте.

Тепер ви знайомі з основними правилами етикету, які застосовуються при вживанні різних страв.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що навіть невелика кількість морепродуктів покриє добову потребу в йоді. Головне, щоб добова доза не була вище 300 грам морських продуктів, так як користь може перетворитися на шкоду. Як стверджують дієтологи, в раціоні кожної людини повинні бути присутні риба і морепродукти, а особливо корисна скумбрія, сардини, креветки, сьомга, кальмари, морські водорості, мідії, форель, тунець. Ці продукти максимально зможуть наситити всіма корисними речовинами, які запобігають старінню шкіри, організму і різні небезпечні захворювання.