Сезон винограду у розпалі. Цей фрукт вважається одним із найкориснішим, його додають до раціону навіть дітей до року. Втім і цей популярний продукт має ряд протипоказань.

Як відомо, виноград – це потужна доза антиоксидантів, він допомагає попередити такі недуги, як астма, серцево-судинні захворювання, бореться з герпесом, каменями в нирках та корисний для очей.

Виноград містить багато цукру і калорій – 100 грамах продукту – близько 70 калорій. Тому його з обережністю слід споживати людям, які страждають від ожиріння та мають цукровий діабет.

Також лікарі рекомендують не вживати виноград вагітним та матерям, які годують грудьми. Цього варто дотримуватись і дітям віком до двох років – виноград може спровокувати алергію, кольки та здуття живота.

Утриматися від вживання солодкого фрукту варто людям, які хворіють на виразкову хворобу шлунка, цироз печінки, коліт та страждають від діареї.

Окрім того, виноград не можна поєднувати з алкоголем, газованими напоями, жирною їжею, шоколадом, молоком і кисломолочними продуктами – такий мікс може викликати здуття живота та розлад травлення.

Додамо, виконуюча обов’язки глави Міністерстваохорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про ризики вживання фруктів та як правильно х потрібно їсти різним категоріям людей.

"Будь-яка їжа, що містить вуглеводи, може підвищувати рівень цукру в крові. Але немає жодних доказів того, що рівень цукру підвищується швидше до 2-ї години дня, ніж у будь-який інший час доби", - пише Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Дивіться: Що ми не знали про виноград

Нагадаємо, в людському тілі вчені випадково виявили ще один орган, невідомий науці раніше.

Як повідомляв раніше "Знай.ua",  лікарі розповіли, скільки солі можна їсти дітям, щоб уникнути навантаження та нирки та серце.

Також "Знай.ua" писав, що у США з життя пішов сенатор-республіканець Джон Маккейн. Відомому політику було 82 роки.