М'ясні страви на новорічному столі символізують благополуччя і достаток. А господар 2018 року - Собака - просто обожнює м'ясо, і буде вам вдячний за щедрий стіл.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПропонуємо п'ять рецептів м'ясних страв, які дуже просто приготувати. А результатом будуть задоволені всі: і ви, і ваші гості.
Найніжніша курка з соусом песто
                
М'ясо за цим рецептом виходить м'яким, дуже соковитим, з хрусткою скоринкою.
Складові:
    одна куряча грудка;
    150 г грудинки або бекону (свіжих);
    80 г твердого сиру;
    сіль за смаком;
    40 г соусу песто.
Рецепт приготування:
    Жароміцну форму змащуємо олією і на один її бортик викладаємо тонкі й довгі смужки бекону або грудинки.
    На ті стрічки, які лежать на дні форми, викладаємо курячу грудку і солимо її.
    Робимо надріз посередині курячої грудки, заповнюємо його соусом песто.
    Зверху на м'ясо натираємо на дрібній тертці сир.
    Загортаємо в смужки грудинки або бекону.
    Відправляємо форму з куркою на 25-35 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
    Викладаємо м'ясо на блюдо, розрізаємо на порційні шматочки.
    Прикрашаємо гілочками м'яти і подаємо на стіл.
Запечена куряча грудинка
                
Це просте, смачне і бюджетне блюдо виходить неймовірно ошатним.
Складові:
    куряча грудинка;
    одна чайна ложка хмелі-сунелі;
    одна чайна ложка сушеної меленої паприки;
    одна чайна ложка сушеного часнику;
    дві столові ложки домашнього майонезу або сметани;
    сіль за смаком.
Рецепт приготування:
    У невелику миску викладаємо дві столові ложки майонезу або сметани, додаємо сіль за смаком і всі спеції: мелену червону паприку, сушений часник і хмелі-сунелі.
    Все ретельно перемішуємо і даємо настоятися 10-15 хвилин.
    Курячу грудинку ретельно промиваємо, знімаємо шкірку. Кісточки виймати не будемо. Робимо по три глибоких надрізу гострим ножем з кожного боку.
    Рясно промазуємо грудинку з усіх боків підготовленим соусом.
    Кладемо м'ясо у звичайний пакет, зав'язуємо його і прибираємо в холодильник - мінімум на 8 годин (можна довше).
    Добре промариноване м'ясо виймаємо з пакета, перекладаємо у жароміцну форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
    Потім нагрів духовки зменшуємо до 180 градусів і запікаємо м'ясо ще 25-35 хвилин.
    Подаємо на стіл зі свіжими овочами, або у вигляді холодної закуски, розрізавши на тонкі скибочки.
Шашлик, запечений в духовці
                
Для приготування шашлику найкраще підходить свиняча шия.
Складові:
    два кілограми м'якоті свинини;
    7-8 великих головок ріпчастої цибулі;
    половина чайної ложки цукрового піску;
    сіль за смаком;
    4 столові ложки 9% оцту;
    спеції для шашлику - за смаком;
    половина склянки води.
Рецепт приготування:
    М'якоть свинини нарізаємо на шматочки середнього розміру, промиваємо і викладаємо в миску.
    Додаємо за смаком сіль і спеції для шашлику. Все ретельно перемішуємо руками, щоб спеції потрапили на кожен шматочок.
    Всю цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо під проточною водою.
    Одну головку ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо і відправляємо в м'ясо. Ще раз добре перемішуємо руками, щоб цибуля пустила сік.
    Решту головки ріпчастої цибулі нарізаємо не надто тонкими кільцями і складаємо в миску.
    У цибулю додаємо цукровий пісок, вливаємо оцет і воду. Акуратно, намагаючись не поламати кільця цибулі, перемішуємо руками.
    І цибулю і м'ясо залишаємо на дві години маринуватись.
    У рукав для запікання викладаємо тонким шаром цибулю, а на нього - шматочки м'яса.
    Зав'язуємо і в декількох місцях робимо проколи голкою.
    Відправляємо деко з м'ясом в духовку, розігріту до 200 градусів -  на півтори години.
    Потім пакет знімаємо, викладаємо м'ясо на блюдо і подаємо на стіл.
Невід'ємним атрибутом Нового року є салат олів'є - як ялинка, мандаринки, блискучі гірлянди і фільм "Один вдома".
Раніше портал "Знай.ua" розповідав про нові рецепти популярного салату.