Який ідеальний відпочинок на природі без соковитого та смачного шашлика. Втім буває, що невдало замаринований продукт виходить не таким. Як ви хотіли. Шеф-кухар поділився секретом маринування м'яса, і ви забудете, що таке пригорілий, сухий чи не смачний шашлик.

Підбираємо м'ясо

Найбільше для шашлика найкраще підійде баранина. Втім через дороговизну чи специфічний запах м'яса, більшість людей все ж віддають перевагу свинині чи яловичині та навіть крятині.

Курячий шашлик напевно сподобається багатьом, тому що виходить ніжним і ароматним. Для нього можна взяти грудку або стегенця.

Для шашлику з яловичини підходить товстий край на кістки, тобто спинка.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Але найпопулярнішим варіантом є свинина, а саме - свиняча шия. Саме з неї виходить самий соковитий шашлик.

Яке б м'ясо ви не вибрали, обов'язково перевірте, щоб воно було якісним. Хороше м'ясо не липне до рук, що з'являється при натисканні ямка швидко вирівнюється. Воно не повинно різко, неприємно пахнути, бути покритим кров'ю або слизом.

При покупці прикладіть до шматка серветку: якщо на ній залишилися рожеві сліди, значить, м'ясо піддалося хімічній обробці.

Правильна нарізка

Рівними кубиками з ребрами довжиною 3,5-4 см. Якщо шматочки будуть менше, то підгорять, а шашлик буде сухим. Якщо ж занадто великими, то м'ясо буде дуже довго готуватися і може навіть не прожаритися.

Окорочка краще очистити від кісток.

Маринування

Дуже часто маринад роблять на основі лука, кефіру, томатного соку, пива або фруктового соку і приправляють спеціями.

Не рекомендується вливати в маринад оцет. Він стягує волокна, чому хороше м'ясо стає сухим. Додаванням оцту грішать виробники вже маринованого м'яса для шашлику. По-перше, оцтом пом'якшують дуже жорстке, старе м'ясо. А по-друге, їм і спеціями можуть замаскувати запах несвіжого м'яса.

Дивіться: ідеальний маринад для шашлика

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", кухарі поділились простими рецептами салатів, які ідеально підійдуть для пікніка на природі.