Найкраще тамують голод і не шкодять при цьому фігурі: всі молочні продукти, вершкове масло і куряче м'ясо.

Про це повідомляють ЗМІ.

Дієтологи з Каліфорнійського університету пояснили механізм такого швидкого насичення. Вся справа в тому, що при вживанні цих продуктів рівень гормону ситості - холецистокініну (панкреозимина), який виробляється у відповідь на надходження жирів, зростає в 20 разів.

Після подібного перекусу, організм робить висновок про те, що в даний момент йому цілком достатньо поживних речовин, і перестає "випрошувати" їжу. Як результат, почуття голоду зникає. Однак варто все ж трохи почекати - поки шматочок сиру хоч трохи засвоїться.

І, нарешті, вчені попереджають: зовсім не обов'язково поглинати сир, курку і масло у величезних кількостях. Дія гормону холецистокініну продовжує клітковина. Досить разом з сиром з'їсти якихось овочів-фруктів, і відчуття ситості триватиме довше. Альтернатива - трохи курячого філе з руколою.

Варто відзначити, що раніше італійські дієтологи зробили сенсаційне відкриття. Вони запропонували трьом групам жінок спробувати три дієти: на базі середземноморської кухні з додаванням оливкової олії, на базі середземноморської кухні з додаванням лісових горіхів і простий європейської дієти зі зниженою часткою жирів. Четверта група продовжила харчуватися звичними продуктами.

Всього в дослідженні брали участь близько чотирьох тисяч жінок. Лікарі відстежували стан здоров'я своїх підопічних і відзначали випадки виникнення раку грудей. Жінки з першої групи ставали жертвами раку на 68% рідше, ніж жінки з контрольної групи. Додавання горіхів в дієту не принесло ні позитивних, ні негативних результатів.

Вчені зробили сенсаційний висновок про те, що середземноморська дієта дійсно може запобігати розвитку раку грудей. Також група продуктів, яка входить в цю дієту запобігає розтяжки і тонізує весь організм.

Для пружності тканин і шкіри дуже корисні червоні і помаранчеві овочі і фрукти - апельсини, абрикоси, персики, морква, солодкий перець, а також різна листова зелень.

Крім того варто відзначити, що не тільки гурмани люблять різні експерименти зі спеціями, багато людей все своє життя намагаються визначитися зі своїм списком кращих приправ. Спеції бувають не тільки дуже смачними, але і корисними для людського організму.

Ми підготували невеликий список спецій і трав, які допоможуть легко схуднути.

Женьшень

Корінь женьшеню давно славиться своїми корисними властивостями. Відомо, що вживання кореня женьшеню дозволяє прискорити метаболізм і підвищити рівень енергії. Такі властивості пояснюються підвищенням рівня кисню в організмі, що і прискорює метаболізм.

Кориця

Для боротьби з жиром в черевній порожнині успішно зарекомендувала себе кориця. Найкращий ефект досягається при вживанні кориці разом з медом і молоком. Справа в тому, що кориця регулює рівень цукру і холестерину в крові. Плюс до всього, кориця покращує метаболізм глюкози.

Чорний перець

Чорний перець містить таку речовину, як пиперин. Цей алкалоїд надає чорному перцю ту саму гостроту. До того ж, пиперин допомагає позбутися від жирових відкладень. Дієтологи сходяться на думці, що чорний перець просто зобов'язаний бути в щоденному раціоні людини.

Бюджетне здорове харчування: топ дешевих і дуже корисних продуктів

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що вчені заявили про користь улюбленої закуски українців.