Facebook Inc. вибрала Сінгапур для відкриття свого першого в Азії центру обробки даних.

На його створення компанія планує витратити більше $1 млрд. Facebook стикається з тиском по всьому світу у зв'язку з необхідністю запобігання поширення образливого і провокаційного контенту в соцмережі, а також зміни політики конфіденційності змушує корпорацію з кожним разом все сильніше спостерігати за контентом, який знаходиться в мережі і на серверах компанії.

Багато держав вимагають, щоб дані громадян зберігалися технологічними компаніями всередині самих країн. В цих умовах з'являються сумніви в тому, що інформація залишиться конфіденційною і не буде використана неправомірно, а список держав, які можуть забезпечити, як адекватну інфраструктуру для створення датацентру, так і свободу передачі даних, скорочується, пише газета The Wall Street Journal.

Сінгапур нарощує зусилля в плані відстеження неправомірного використання соцмереж, однак позиціонує себе в якості майданчика для будівництва датацентрів - безпечною, передбачуваною, а також має надійну інфраструктуру.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Відомо, що Сінгапур користується популярністю в плані розміщення своїх дата-центрів серед корпорацій-гігантів. Google також вибрала саме Сінгапур для відкриття датацентру.
Однак це місце підкупив Facebook в першу чергу своєю надійною інфраструктурою, дружньою бізнесу політикою держави, а також підтримкою з боку влади, які прагнуть зробити Сінгапур хабом для датацентрів.

Зазначимо, що споруда датацентру обійдеться корпорації в 2.23 млрд доларів.

Нагадаємо, як відомо, компанія TCL має намір відродити бренд Palm, який був відомий за великим рахунком на китайському ринку смартфонів, і вже готує смартфон Pepito. Пізніше з'явилися деякі специфікації пристрою.

Як повідомляв портал Знай.uа, вже в жовтні, якщо Bethesda впорається зі своїм завданням у зазначені терміни, які оформили попереднє замовлення на Fallout 76 отримають доступ до раннього бета-тесту під гаслом “Зламайте нашу гру” (Break It Early Test Application).

Також портал Знай.uа писав, що знайдений спосіб викрасти графічний пароль смартфона за допомогою мікрофона і динаміка пристрою. Свою роботу на цю тему фахівці з Ланкастерського університету у Великобританії опублікували в електронній бібліотеці ArXiv.org.