Міноборони Росії вирішило закупити для військових потужні комп'ютерні планшети "СВУ АГРШ.466229.054". Ціна кожного пристрою становить 350 тис. рублів. Користувачі поцікавилися причиною такої величезної ціни.

Як виявилося, такі пристрої петербурзький приладобудівний завод "Сигнал", що входить в концерн "Автоматика" корпорації "Ростех", закуповує у невеликій компанії "Атрі". Про це повідомляють росс. ЗМІ.

"Золоті планшети", стоять дорожче найдорожчих моделей Apple iPad, давно привертали увагу ЗМІ і експертів, проте зачепитися документації було не за що, а виробник зберігав таємниче мовчання під виглядом комерційної таємниці. Але 6 вересня "Сигнал" ініціював чергову закупівлю – 118 пристроїв за 42,05 млн рублів – і допустив помилку, з якою тепер, розбирається ФСБ. У Мережу потрапили звітні калькуляції і специфікації пристрою аж до гвинтика – з детальними цінами, а також реальна фінансова звітність "Атрі".

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Виявилося, що планшет повністю складається з імпортних компонентів вартість трохи більше 70 тис. рублів, а "Атрибут" лише убирає їх в металеві корпуси і продає в п'ять разів дорожче. Іншими словами, металева кришка робить планшети понад люксовими, у зв'язку з чим сама ціна підвищується в 5 разів.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день майже всі основні гравці в індустрії бездротового зв'язку в Америці заявляють про свою готовність надати послуги передачі даних на новому якісному рівні 5G.

Як повідомляв портал Знай.uа, багато користувачів були шоковані цінами за ремонт техніки Apple, які компанія анонсувала днями. Однак на цьому неприємні сюрпризи з боку компанії не припинилися.

Також портал Знай.uа писав, що невелика китайська компанія OnePlus за допомогою свого “покровителя” BBK вирішила вийти на ринок телевізорів. Проте, компанія вирішила відразу ж затьмарити конкурентів своєю новою фішкою, якої не буде в інших аналогів.