Авторитетний західний експерт в галузі розробки додатків Томас Рід (Thomas Reed) виявив вкрай небезпечну уразливість у популярної операційної системи macOS – розробки американської корпорації Apple. Як виявилося, власники макбуков на гачку у зловмисників, так як ті можуть вкрасти особисту інформацію.

Дослідник виявив, що вразливе місце безпосередньо пов'язане з особливостями перевірки файлів в цій ОС. Всі встановлені додатки, на відміну від нещодавно завантажені користувачем, не перевіряються системою безпеки. Тепер в роботу ОС можуть проникнути віруси та інші підозрілі файли, які не тільки уповільнюють роботу комп'ютера, але і знищують важливі файли.

Крім цього, вони здатні непомітно вкрасти особисту інформацію користувача, включаючи фото, листування, і навіть дані банківських карт, включаючи паролі. Відразу після інсталяції програма поміщається в список достовірних, а повторні перевірки запускаються дуже рідко. Відповідно, хакерам достатньо впроваджувати шкідливий код у вже функціонуючі програми, яка буде непомітно відсиджуватися всередині самої ОС, і раптово завдасть удар.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що для користувачів смартфонів зі старою прошивкою Android, улюблений браузер від Chrome стане недоступним. Відзначається, що ця цифра дуже велика, і вона досягає 32%, так як власники старих телефонів просто не бажають оновити свій улюблений девайс.

Як повідомляв Знай.uа, Тім Кук, глава компанії Apple, розповів, чому їх телефони такі популярні, але такі дорогі. Кук сказав, що користувачі платять за “розум” телефону, адже це самий передовий девайс, що володіє інтелектом.

Знай.uа писав, що нова проблема у iPhone XS пов'язана з роботою верхнього динаміка. Крім того, що він працює некоректно, а також рипит, він здатний вимикатися у випадковий час, навіть під час розмов.