Після перерви в кілька років побачив світ перший смартфон під торговою маркою Palm. Його анонсував стартап Palm із Сан-Франциско, отримавши право на бренд від китайської TCL.

Смартфон набагато менший від великих сучасних "лопат", виглядає у порівнянні з ними просто крихітним і позиціонується як компаньйон для основного смартфону. Про це повідомляє Tech Crunch.



Мініатюрний смартфон Palm отримав діагональ екрану майже як у найпершого iPhone і водозахист як у iPhone XS.

Смартфон отримав LCD-екран з діагоналлю 3,3 дюйма, з роздільною здатністю HD (1280 x 720 пікселів). Такий екран зовсім маленький за сучасними мірками, для порівняння - у найпершого iPhone діагональ була 3,5 дюйма.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Зовні це мікс смартфона і розумного годинника. Пристрій працює на операційній системі Android 8.1, інтерфейс схожий на Watch OS.

Габарити складають 97 х 50 х 7,7 мм, а маса - 62,5 грама. Порта для 3,5-мм наушников немає, але є USB Type-C.

Дивує й акумулятор ємністю всього 800 мАч. Апаратною основою став процесор Snapdragon 435, 3 ГБ оперативної та 32 ГБ вбудованої флеш-пам'яті.
Смартфон отримав 12-мегапіксельну основну та 8-мегапіксельну фронтальну камеру з можливістю розблокування за індивідуальними даними, сканер відпечатків пальців не передбачений.

Передня і задня панелі смартфона захищені склом Gorilla Glass 3. Корпус захищений від води і пилу за стандартом IP68 як iPhone XS.

Смартфон підтримує роботу з голосовим помічником Google Assistant і може синхронізуватися з "великим" смартфоном, навіть якщо той залишився вдома, а користувач пішов з Palm. Міні-смартфон не отримає власного номера, а буде використовувати номер основного смартфона. За задумом розробників, це дозволяє легко переключатися з пристрою на пристрій.

Смартфон відрізняється ергономічністю за рахунок маленьких габаритів. Це повинно зробити його зручним під час тренувань. Наприклад, його можна закріпити на спеціальну пов'язку на руку.

Він стане ексклюзивом для американського оператора Verizon. Продажі розпочнуться в листопаді за ціною 349,99 долл. США.



Зазначимо, що останній смартфон Palm виходив в 2011 році. Раніше компанія виробляла КПК і смартфони на платформі Palm OS.

Нагадаємо, компанія Samsung лише в серпні представила флагманський смартфон Galaxy Note 9, а в мережі вже з'явилися перші подробиці про наступне покоління пристрою.

Як повідомляв портал "Знай.ua", фітнес-трекер Xiaomi Mi Band 4 став найочікуванішим гаджетом від компанії в 2019 році, про появу якого всі мріють.

Також "Знай.ua" писав, в мережі показали люксову розкладачку від Samsung