Після анонсу нових пристроїв Apple, в тому числі iPad Pro 2018, з'явилася інформація про їх ціни в Росії. І виявилося, що вартість нових планшетів, ноутбуків і PC з Купертіно істотно зросла. Це здивувало користувачів мережі, які захотіли дізнатися справжню причину такої дорожнечі продукції. Тепер же глава компанії Тім Кук розповів про причини цього.

Під час дзвінка, конференц-зв'язок з інвесторами Кук заявив, що ситуація на ринках виявилася не надто хорошої за результатами фінансового року. До таких відноситься і Росія, в зв'язку з чим знижок і заниження цін для Росії не буде.

Кук зазначив, що в Бразилії, Туреччини, Індії та Росії компанія відчуває фінансовий тиск з-за ослаблення місцевої валюти і зниження купівельної спроможності. Щоб утримати фінансові показники, що Apple підняла ціни. Приміром, моноблок iMac Pro подорожчав більш ніж на 40 тисяч рублів. Крім комп'ютера, ціни зросли і на всі інші гаджети корпорації.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

При цьому Кук заявив, що ситуація на ринках не впливає на загальний стан справ компанії.

Нагадаємо, що корпорація Apple більше не буде називати точні цифри продажів своїх девайсів. Якщо раніше інвестори могли бачити кількість проданих девайсів, то тепер їм доведеться покладатися тільки на слова яблучної корпорації. Приміром, навіть Samsung вже протягом кількох років не вказує цифри у своїй статистиці.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відомий аналітик і інсайдер, передбачення якого часто збуваються повідомив з приводу нових iPhone, які покажуть вже в 2019 році. Швидше за все, наступного року світ побачить цілих три нових смартфона, і один з них кардинально відрізняється дисплеєм від інших. Також сканер особи отримає велике оновлення, що допоможе захистити смартфон ще краще.

Знай.uа писав, що Роскомнагляд збирається оштрафувати корпорацію Google. Повідомляється, що найбільший пошуковик не виконав вимог Роскомнадзора.