Питні трубочки можуть здаватися чимось вельми звичайним і непоказним – однак якщо звернути увагу на проблему переробки пластику і як наслідок високу частку забруднення ним світових океанів, то стане зрозуміло, що з цим потрібно щось робити.

Проте, навіть такого простого пристрою знайшли екологічно чисту заміну. Ентузіасти з Сінгапуру представили нову трубочку Chew і, як би в підтвердження своєї назви, може бути в буквальному сенсі з'їдена. Втім, не вся. Справа в тому, що створена сінгапурськими фахівцями питна трубочка – складається з двох частин і складається навпіл, коли це необхідно — виготовляється з традиційного алюмінію із застосуванням спеціального силіконового чохла на одному з кінців. Таким чином можна назавжди позбутися від пластику, який буде розкладатися кілька сотень років.

До того ж, ця насадка зробила з силікону, і він абсолютно безпечний для вживання, і розкладається всередині організму людини. Цілком грамотний підхід, який хоч і не врятує планету від забруднення, але внесок у чисту планету все ж внесе.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що глава Xiaomi повідомив, що в майбутньому компанія перевершить своїх конкурентів завдяки одній особливості, яку отримають всі смартфони. Як виявилося, мова йде про камеру смартфонів, які незабаром отримають топові характеристики, з якими навіть iPhone XS не зможе зрівнятися.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Apple вже приступила до виробництва власного медіа-контенту. Яблучна компанія раніше повідомляла, що випустить сервіс, в якому буде в наявності власні фільми і серіали компанії. Для власників iPhone або iPad сервіс буде безкоштовним. Для всіх інших тільки платна підписка.

Знай.uа писав, що новий процесор для Android перевершив хвалений A12 від Apple. Судячи з усього, тепер у рейтингу продуктивності лідируючі місця займуть смартфони на зеленому роботі, а iPhone XS виявиться на останніх місцях.