У Нью-Йорку був арештований 21-річний хакер Наколас Трулья, який вкрав один мільйон доларів у криптовалюте і викрав SIM-карти кількох керівників компаній з Кремнієвої долини в Каліфорнії, намагаючись вивести ще більше грошей. На диво, навіть головне IT-місце на планеті не здатне забезпечити надійний захист навіть співробітникам технологічних корпорацій. Хакер поодинці зміг зламати систему, а також зламати особисті пристрої глав Кремнієвої долини.

Трулья завжди діяв за одним сценарієм: він дізнавався дату народження, номер страхування і номер телефону потенційної жертви, а потім дзвонив оператору і використовував ці відомості, щоб переоформити SIM-карту. Таку можливість пропонують майже всі американські оператори стільникового зв'язку. Само-собою, особисті дані так просто не знайти в мережі, тому вони купували на чорному ринку в даркнете.

Заволодівши SIM-картою, Трулья отримував доступ до облікових записів, вхід в які здійснюється за допомогою двофакторної аутентифікації (наприклад, після введення коду, який прийшов по SMS або пуш-повідомлення).

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Навіть захист криптокошельков не змогла зупинити вмілого хакера.

В будинку Трульи було виявлено 300 тисяч доларів криптовалюту на таку суму він встиг перевести в готівку. Зараз правоохоронні органи з'ясовують долю решти коштів і намагаються повернути їх Россу. Суд над хакером-невдахою, чия історія цілком могла б лягти в основу голлівудського фільму, почнеться в грудні 2018 року.

Нагадаємо, що Google запроваджує новий сервіс для українців. Тепер покупки в інтернеті стануть набагато простіше, і навіть недосвідчений користувач мережі зможе придбати товар або послугу в інтернеті. Більше не доведеться вводити дані своєї кредитки, побоюючись за збереження власних заощаджень в банку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Apple злила в мережу патент на зовнішній вигляд майбутніх iPhone 2019 року. Судячи по зображеннях, девайс отримає оновлену задню панель, яка буде переливатися на сонці. Подібну технологію впровадила Huawei в свої смартфони, і саме цим підкупила користувачів. Яблучна корпорація вирішила піти тим же шляхом, і захопити величезну аудиторію, яким не подобалася раніше колірна гамма iPhone.

Знай.uа писав, що сканер відбитків пальців вдалося зламати. Експерти з безпеки навчилися зламувати абсолютно будь-смартфон, який має цей сканер. Тепер уся надія на сканер особи, який досі забезпечує надійний захист від зломщиків і зловмисників.