Компанії Apple заборонили продавати ряд моделей iPhone. Суд став на бік Qualcomm, яка раніше звинуватила Apple у використанні величезної кількості патентів без дозволу під час створення новіх моделей смартфонів.

- Суд заборонив продаж iPhone моделей 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, а також iPhone X. Разом з тим нові моделі iPhone до цих пір можна продавати, оскільки станом на початок судового спору ці смартфони ще не випустили на ринок, - йдеться в повідомленні. Таким чином, Apple знайшла лазівку в забороні. Не виключено, що й під час створення цих смартфонів незаконно використовувалася інтелектуальна власність сторонньої компанії.

Спір стосується двох патентів Qualcomm редагування фото і управління додатками за допомогою сенсорного екрану. Сама ж компанія прокоментувала, що варто захищати свою інтелектуальну власність, якщо в цьому є необхідність.

Qualcomm спеціалізується на розробці і дослідженні засобів бездротового зв'язку, а також виробництві процесорів. Штаб-квартира компанії знаходиться в Сан-Дієго (США). Не секрет, що раніше Apple і Qualcomm “побили горщики”, і розірвали всі контракти про співпрацю.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що Xiaomi представила безшумну клавіатуру за 50 доларів. І хоча вона дорожче своїх конкурентів, виробник обіцяє довговічність пристрою, так як при створенні девайса використовується новий матеріал, який не дозволить кнопок ламатися, або ж бруднитися від дотику брудних рук. Відмінний девайс для тих, хто любить поїсти за комп'ютером вдома, або ж в офісі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що оновлення iOS 12 iPhone залишило користувачів без інтернету. На жаль, апаратна помилка не дозволяє некоторіе користувачам насолоджуватися 4G-мережею. Смартфони деяких користувачів взагалі перестали ловити бездротову мережу, так що їх смартфони перетворилися в музичний плеєр з підключенням до Wi-Fi.

Знай.uа писав, що додатки з AppStore стежать за користувачами iPhone і iPad. До такого висновку прийшли The New York Times, який проводив незалежне розслідування. Як виявилося, додатки, які вимірюють кількість кроків користувача стежать за власником смартфона. Причому знають його місце розташування в режимі реального часу.