Google продовжує вдосконалювати системи безпеки своєї операційної системи Android і різних сервісів, прагнучи обмежити доступ до даних користувачів розробникам додатків. Компанія оголосила, що видалить програми з Play Store, які вимагають доступ до історії дзвінків і повідомлень.

Це чудова новина, але про кількість додатків, які вимагають ці дані поки нічого не відомо. Цілком можливо, що мова йде про мільйони. У будь-якому випадку, тепер мобільні додатки стануть куди безпечніше. До того ж, корпорація добра вже протягом декількох років бореться з шкідливими додатками Google Play, однак безуспішно.

Цей крок є частиною Project Strobe, внутрішньої ініціативи технологічного гіганта, яка виникла в результаті проблем, пов'язаних з припинення дії його платформи соціальних мереж Google+.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

До того ж, ці програми видалять на смартфонах, якщо вони були завантажені з допомогою маркету від пошуковика.

Нагадаємо, що голова Xiaomi похвалився новою системою захисту своїх смартфонів. Тепер сенсорний датчик відбитків пальців, який розмістили під сам дисплей, отримає прискорений процес роботу за рахунок його вдосконалення. Проте, чи стане система більш надійною - невідомо. Будемо сподіватися, що ціна на смартфони не збільшиться з-за цього нововведення.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що команда YouTube заборонила пранки на самому популярному відео-хостингу в світі. Тепер же відео з пранками, які можуть завдати шкоди здоров'ю людини не будуть дозволяти публікувати. Відомі пранкери залишаться без мільйонів фанатів, так як старі відео теж видалять з сервісу.

Знай.uа писав, що інсайдери показали новий iPhone XI, який з'явиться на прилавках вже у вересні цього року. Проте, компанія не визначилася з зовнішнім виглядом смартфона. Основний упор буде на задню камеру, і виробник поки не зважився, як вона буде виглядати в кінцевому продукті.