В системі Windows виявлено пролом, що дозволяє хакерам брати пристрою жертв під повний контроль. Фахівці з кібербезпеки заявляють, що подібними уразливими вже користувалися цілі хакерські злочинні угруповання.

Уразливість нульового дня націлена на версії Windows 8 і Windows 10. Варто зазначити, що ця вразливість дозволяла хакерам зламувати ПК віддалено, без відома користувачів. Про кількість постраждалих користувачів поки не повідомляється.

Дослідники присвоїли уразливості код CVE-2019-0797. Представники Microsoft отримали всі відомості про неї та розробили патч для вирішення проблеми. Будемо сподіватися, що нові баги все ж не з'являться після оновлення. Враховуючи репутацію Microsoft, такий результат подій виключати не можна.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Угруповання FruityArmor і SandCat часто використовують у своїх нападах уразливості в системі Windows. Зазвичай вони вдаються до них для проведення цільових атак, так що звичайні користувачі їх мало цікавлять.

Нагадаємо, що компанія Apple злила подробиці про майбутнє сервісі за тиждень до презентації. Повідомляється, що це буде платний сервіс, який дозволить власникам iPhone отримувати розсилку новин, а також різні цікаві журнали. Втім, чи буде ця функція актуальною зараз - невідомо. Практично всі цікаві події в світі можна прочитати в ЗМІ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що майбутнє GTA 6 під загрозою. Повідомляється, що Sony хоче викупити права на майбутню гру від RockStar може викупити компанія Sony, щоб зробити гру ексклюзивом на майбутню консоль Sony PlayStation 5, вихід якої запланований на 2021 рік.

Знай.uа писав, що компанія Oppo показала смартфон Reno, який отримав топову камеру. Відзначається девайс здатний знімати з 10-кратним зумом без втрати якості, і навіть показали смартфон у справі. Втім, не факт, що це чергова маркетингова пастка, щоб залучити до апарату увагу. Що ж, подивимося, на що здатний девайс вже після його виходу.