Франшиза Counter-Strike є чи не найпопулярнішою у світі шутерів від першої особи – на серверах цієї гри щодня грають мільйони гравців. Однак, експерти розповіли, що сервера цієї гри несуть в собі віруси, які заражають комп'ютери геймерів.

Дослідження аналітиків показало, що власник шкідливого сервера хакер під псевдонімом Belonard використав стару, але все ще популярну версію Counter-Strike 1.6, щоб заражати гравців троянами та іншим шкідливим програмним забезпеченням по всьому світу. Віруси поширювалися між гравцями, використовуючи уразливості в застарілою клієнтської архітектурі. І хоча більшість гравців користуються новою версією гри, яка вийшла ще у 2012 році, деякі геймери всі ж люблять стару добру CS 1.6, яка стала культовою, і користується популярністю навіть сьогодні.

Як це відбувалося? Гравець підключився до зараженому сервера Belonard. Після підключення троян завантажує на комп'ютер "жертви" і перетворював його комп'ютер заражений проксі-сервер, після чого інші гравці теж заражали свої комп'ютери.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, що експерти розповіли, потрібен Android-юзерам антивірус на смартфон. Як виявилося, з 200 перевірені антивірусних додатків, лише 10% з них захищають від більшості вірусних програм і шкідливого коду. Інші ж творці додатків хочуть нажитися на користувачів, нав'язуючи свої платні послуги, які насправді не приносять абсолютно ніякої користі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що бездротові навушники AirPods можуть викликати рак у користувача. Вчені повідомили, що шкода навушників від яблучної корпорації ще не доведений, але бездротова мережа явно не йде на користь мозку людини, що користується цими навушниками.

Знай.uа писав, що Apple і Spotify побили горщики. Повідомляється, що популярний музыкальній сервіс поскаржився на Apple. Повідомляється, що яблучна корпорація зловживає своїм становищем на ринку, і підвищується ціни на продукцію конкурентів.