Компанія Google отримала третій антимонопольний штраф від Єврокомісії за останні два роки. На цей раз пошукового гіганта оштрафували на 1,49 млрд євро ($1,69 млрд) за зловживання домінуючим становищем на ринку онлайн-реклами. Судячи з усього, компанія порушує права ЄС, і за це дуже поплатилася.

Регулятор почав розслідування проти Google в 2016 році. З'ясувалося, що починаючи з 2006 року, Google забороняв сайтів розміщувати конкурентні пошукові інструменти, якщо вони працюють з AdSense for Search. За допомогою AdSense for Search, сайти могли вбудувати пошуковий рядок Google на свій сайт. Коли їм користувалися читачі, Google показував рекламу у видачі, а власники сайту отримували свою частку. Для Google це був величезний дохід, враховуючи кількість сайтів, з якими пошуковик співпрацював.

З 2009 року компанія зняла заборону на показ сторонніх пошукових інструментів — за умови, що поле Google візуально залишається помітніше. У 2016 році обмеження повністю зникли з правил користування AdSense for Search. Судячи з усього, корпорація добра не поспішала відмовлятись від величезного прибутку, у зв'язку з чим і поплатилася.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що гнучкий смартфон Huawei Mate X почали продавати за шаленою ціною. Повідомляється, що на китайської торгової майданчику Aliexpress смартфон продається за ціною в 4 тисячі доларів. Судячи з усього, це офіційний виробник, ось тільки вартість пристрою в два рази більше. Втім, таку ціну доведеться заплатити, щоб стати першим власником гнучкого смартфона від Huawei.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei P30 порадує меломанів. Інсайдери повідомляють, що камерофон отримає роз'єм для навушників. Крім цього, девайс отримає потрійну камеру з крутим зумом, який не зменшує якість фото навіть після наближення.

Знай.uа писав, що в мережі показали перші прототипи iPhone, що з'явилися на прилавках. Всі основні компоненти смартфона припаюють до плати, щоб виключити можливість витоку інформації. Втім, за місяць до презентації ми дізнаємося практично всі подробиці про майбутню новинку.