Глава мобільного підрозділу Huawei Ю Чендун в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt заявив про те, що компанія вже завершила створення “альтернативи Android”, яка називається Kirin OS. Повідомляється, що залишилося кілька місяців до того, як нова ОС з'явиться на смартфонах. Відомо, що ця система просто знищить Android, так як зелений робот вже занадто старий, а зміни в інтерфейсі не допоможуть вирішити величезні проблеми з безпекою.

При цьому на базі Kirin OS будуть випускатися тільки нові моделі смартфонів, а встановити операційну систему на всі вже випущені моделі ніяк не вийде.

При цьому Huawei поки що не уточнює, як саме буде розвиватися операційна система Kirin OS, заміна Android. Не виключено, що компанія почне пропонувати нову систему конкурентам, щоб знищити Android, який не може похвалитися широким функціоналом із-за застарілого ядра, на якому він працює. Щоб виправити ситуацію, необхідно розробити абсолютно новий движок, розроблений з нуля.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, що експерти дізналися, за що користувачі переплачують на покупку iPhone. Виявилося, що деталі Apple, в тому числі камера і дисплей коштує набагато дешевше, ніж у смартфонах від Huawei і Samsung з такими ж флагманськими характеристиками. Це означає, що користувачі переплачують, так як собівартість смартфонів не така вже й велика.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що флагмани Samsung масово віходят з ладу. Наприклад, минулорічні флагмани Galaxy S8 і Note 8 відчувають проблеми з-за оновлення Android 9.0. Раніше користувачі скаржилися на акумулятор, який дуже швидко розряджався, а тепер і на 4G-мережі. Користувачі просто не можуть користуватися сучасною мережею, так що різні тематичні форуми вже заповнені скаргами.

Знай.uа писав, що глава Bethesda здивував геймерів популярністю Fallout 76. Тодд Говард повідомляє, що гра користується величезною популярністю. Однак, критики поставили їй низьку оцінку, так як гра сподобається далеко не всім.