Журналісти PatentlyApple виявили в базі Відомства США з патентів і товарних знаків інформацію про нової версії Touch ID. Судячи з усього, компанія не готова відмовитися від власної розробки. Є ймовірність того, що сканер відбитків пальців зможуть розмістити всередину екрану, і він стане альтернативою Face ID.

Згідно інформації яку вдалося дізнатися журналістам, Apple, імовірно, буде використовувати акустичні датчики. Вони будуть розміщуватися на поверхні пристрою. Ці датчики зможуть зчитувати відбиток пальця, якщо користувач доторкнеться до екрану девайса. Досить незвичайна технологія, яка підвищить захист смартфонів в кілька разів. Далеко не в кожному випадку розблокування за допомогою особи зможе працювати коректно.

На малюнку, представленому PatentlyApple, представлені три принципи роботи нової технології. На першому показано сам пристрій, в якому є система формування акустичних зображень. На другому зображено розподіл акустичних датчиків по периметру дисплея iPhone. Третій малюнок показує схему поширення отриманого від дотику сигналу. В теорії, новий сканер зможе зчитувати ще більше інформації про відбитку людини.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що хакери успішно зламали iOS 12.3. Це означає, що захист системи смартфонів яблучної корпорації вміло обійшли. Jailbreak, так званий зламаний iOS, дозволяє завантажувати платні додаток абсолютно безкоштовно, а також кастомизировать інтерфейс. Втім, прошивка злітає вже через тиждень, так що кожні 7 днів доводиться перепрошивати його заново.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що експерти назвали найпопулярніший смартфон 2018 року. На диво, лідером став не Samsung або iPhone, а Xiaomi Redmi 5A, продажі якого досягли вже 20 мільйонів. Враховуючи, що смартфон отримав непогані характеристики, а його ціна приємно здивувала користувачів, цей смартфон має всі шанси користуватися популярністю і в 2019 році.

Знай.uа писав, що флагманський Samsung Galaxy Note 9 отримав приємне оновлення. Нова версія прошивки не тільки покращує систему безпеки, але і дозволяє робити більш якісні знімки за допомогою камери. Втім, незабаром на прилавках може з'явитися Galaxy Note 10, вихід якого запланований на серпень-вересень 2019 року.