Дані 900 тис. клієнтів Альфа-банку, ОТП Банку і ХКФ Банку опинилися у відкритому доступі. Мова йде про імена, номери телефонів і паспортних даних. Про це заявили експерти з кібербезпеки. Схоже, не тільки Facebook не вміє зберігати данніе користувачів, але і російські банки.

Витік стався наприкінці травня - в базу потрапили дані про клієнтів банків, які збиралися протягом кількох років. При цьому аналітикам не вдалося виявити базу цілком - вони знайшли відомості про 55 тис. клієнтів, зібраних з 2014-2015 роки, а також 504 записи, зроблені з 2018 по 2019 роки. У будь-якому випадку, це величезна цифра. Якщо у Facebook можна додати неправильну або неповну інформацію, то в банку всі дані є справжніми, і можуть завдати непоправної шкоди користувачам.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Крім фізичних і юридичних осіб, у базі містяться дані про 500 співробітників МВС і 40 співробітників ФСБ, відзначають аналітики. У ХКФ-банк і Альфа-банку повідомили, що проведуть перевірку, в ОТП-банку витік інформації спростували.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi представила нову зубну щітку, яка стане вашим особистим дантистом. Гаджет оснащується сенсорним екраном, а також величезною кількістю різних режимів, щоб забезпечити ефективну чистку зубів. Зазначимо, що щітка коштує всього тисячу гривень, і за ці гроші користувачі отримають розумну щітку, яка підкаже, наскільки ефективно ви чистите свої зуби.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що браузер Mozilla отримав круте оновлення. Тепер же сторонні сайти не можуть відстежувати дані про користувачів, які їх відвідують. Таким чином, компанія хоче убезпечити користувачів від небажаного збирання інформації, який часто є незаконним. Тепер же у бразера від Google з'явився потужний конкурент, який здатний затьмарити пошукача на ринку браузерів.

Знай.uа писав, що компанія Apple з виходом нової версії iOS додала підтримку геймпадів на iPhone. Це чудова новина для тих, хто не любить грати в мобільні ігри за допомогою сенсорного екрану, а довіряє геймпаду від своєї улюбленої консолі.