Експерти вважають, що будівлі на Марсі зводитимуть із піщаної породи.

Про це повідомляють aspekty.net, передає Соцпортад.

У той час як високі скляні хмарочоси створюють вражаючий образ, в суворих умовах Марса потрібно щось більш просте і набагато більш стійке.

Також марсіанським колоністам потрібна буде проста схема використання ресурси. З огляду на кількість ракетного палива, необхідне для переміщення кожного кілограма в космосі, підкорювачі Червоної планети не зможуть дозволити собі розкіш витрачати ресурси на будівництво. Є нове рішення — використовувати грунт з печер як основу для створення великих поселень.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Це означає, що марсіанська поверхня повинна бути заповнена функціональними будівлями, які будуть зручно розподіляти наявні ресурси і вписуватися в ландшафт.

Це також призведе до архітектури з більш утилітарною спрямованістю, оскільки людям необхідно уникати високих рівнів радіації і створювати прості системи життєзабезпечення.

Марс
Марс

На Марсі, де люди будуть боротися навіть за виживання, може знадобитися абсолютно новий тип архітектури. Дизайнерська студія Hassell розробила 3D-друковані середовища проживання NASA і тепер пропонує варіант будівель для майбутньої колонії на Марсі.

Нагадаємо, Марс перевершив всі очікування: випадкова знахідка виведе людство на новий рівень.

Як повідомляв Знай.uа, гігантський метеорит атакував Місяць: вчені розповіли, що діється з земним супутником.

Знай.ua писав, Червона планета кишить прибульцями: марсохід сфотографував таємничу істоту.