Американські вчені з NASA змогли виявити на Червоній планеті наявність певної форми рідини, що в майбутньому може зіграти людині на користь під час колонізації Марса.

Так, інформаційний портал Naked Science опублікував інформацію, що на Марсі вже є водяна пара, яка піддається процесу випаровування приблизно раз в два земних роки.

Марс

Згідно з дослідженням, проведеним міжнародною командою вчених, вдалося встановити, що частинки безцінною в умовах Червоної планети вологи потрапляють у верхні шари атмосфери Марса, а вже звідти йдуть у відкритий космос. Потім ці частинки води чекає розщеплення на водень і гідроксильні радикали.

Марс

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Подібне явище на Червоній планеті відбувається приблизно кожні два земних роки і іменується "марсіанським влітку". Ті частинки води і газу, які не піднімаються в космічний простір, пізніше осідають в районі полюсів Червоної планети, щоб охолодитися. При цьому частково водяна пара випаровується у процесі такої "подорожі".

Астрономи висунули гіпотезу про те, що атмосфера Марса легше атмосфери Землі. Відповідно, втрата Червоною планетою води є тривалішою за часом. Втім, головне те, що вода в тій чи іншій формі на Марсі все ж таки присутня. І це є додатковим аргументом для того, щоб людство в майбутньому наважилося колонізувати далеку і таємничу Червону планету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в NASA терміново звернулися до жителів Землі. Вони попередили всіх про те, що через виверження гігантського вулкана може початися вічна зима. Небезпечний вулкан знаходиться в Йеллоустонском національному парку в США. За словами дослідників, під парком знаходиться гігантське магматичне водосховище, завдяки яким у ньому є вируючі гейзери і гарячі басейни. Вчені відзначають, що саме цей резервуар здатний знищити людство.

Нагадаємо, марсохід NASA виявив загадковий камінь з прямокутної дірою: вчені здивовані.

Як повідомляв Знай.uа Червона планета кишить прибульцями: марсохід сфотографував таємниче істота.

Знай.uа писав, на Марсі виявили лігво прибульців: інопланетяни сотні років ховалися в заплутаних тунелях.