На новому моторошному зображенні відображена туманність Череп, Освітлена потрійною зоряною системою якраз до Хеллоуїну.

Читайте Знай в Google News!

Туманність Череп, офіційно відома як NGC 246, розташована приблизно в 1600 світлових роках від нас у сузір'ї Кита. Європейська Південна обсерваторія (ESO) за допомогою дуже великого телескопа в Чилі зробила новий знімок моторошної туманності, разюче нагадує череп, що пливе в космосі.

NGC 246-планетарна туманність, що складається з пари тісно пов'язаних зірок, навколо яких обертається третя зовнішня зірка. Туманність являє собою запорошений залишок зоряного вибуху, під час якого схожа на сонце зірка викинула свої зовнішні шари, залишивши після себе світиться білий карлик.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Яскравий білий карлик-одна з двох зірок, які можна побачити в самому центрі NGC 246. Однак у білого карлика також є тьмяний Зоряний компаньйон-червоний карлик, якого не можна побачити на новому зображенні ESO. Ці дві зірки обертаються навколо один одного як подвійна пара, яка, в свою чергу, обертається навколо третьої зірки на відстані приблизно в 1900 разів більше простору між Землею і Сонцем.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Microsoft в черговий раз зламала роботу Windows 10. Повідомляється, що Жовтневе оновлення може викликати "синій екран смерті".

Як повідомляв Знай.uа, хакери зламали захист iPhone і iOS всього за 300 секунд. Правда, відбувалося це не захід, який був націлений на виявлення вразливостей в роботі різних систем.

Також Знай.uа повідомляв, фанат Doom замінив всі ігрові звуки на звуки, зроблені ротом. Що дивно, йому вдалося озвучити навіть гарчання монстрів і звуки перезарядки зброї.