Якщо ви збираєтеся відправитися в подорож на Кіпр, до неї варто добре підготуватися. Ми приготували для вас 5 порад, які допоможуть зробити поїздку яскравою, незабутньою і комфортною.

Пам'ятайте про специфічноий графік місцевих

На Кіпрі, як і в Іспанії, Португалії, Греції та деяких інших країнах Європи, в обід ресторани, кафе, банки, магазини та інші заклади зачиняються на сієсту. А по неділях практично всі установи закриті.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Правильний вибір місця проживання

Тут важливо звернути увагу на відстань від моря (чим ближче, тим краще, красивіше і тихіше), наявність гарячої води і плату за електрику (вона тут досить дорога, і іноді рахунки оплачують туристи, а не власники готелю або квартири).

Не летите на Північний Кіпр

Ця частина країни вважається окупованою турками територією. До 70-х років минулого століття турки і греки мирно уживалися на вже суверенному Кіпрі. Але все ж конфліктів на ґрунті релігійних та етнічних відмінностей уникнути не вдалося.

У наш час з міст Кіпру сюди потрапити дуже просто – достатньо пройти КПП прямо в столиці – місті Нікосія, яке, до речі, теж розділене навпіл. А от якщо ви раптом приїдете сюди з Туреччини, у вашому паспорті з'явиться унікальна печатка, через яку в майбутньому в'їзд на Кіпр для вас буде закритий. Крім того, можуть виникнути проблеми з відвідуванням інших країн ЄС.

Орендуйте автомобіль

Кіпр досить маленький, і дороги тут дуже хороші. Тому найкращий спосіб пересування по місту – автомобіль. Тут теж є свої нюанси: високі штрафи, лівосторонній рух. Плюс: орендовані машини мають блискучі червоні номери, завдяки яким поліція буде знати, що ви турист, а значить буде ставитися до вас максимально лояльно.

Захопіть з собою перехідник для розетки

На це мало хто звертає увагу, але все ж факт залишається фактом: на Кіпрі в якості британської спадщини залишилися розетки з потрійною виделкою на 230 Ст. Для підключення пристроїв стандартного європейського типу знадобиться перехідник.

"Знай.uа" вже писав про карнавали, фестивалі та яскраві події лютого в Європі

А також про те, чим зайнятися в маленькому і затишному болгарському містечку Мелник

Нагадаємо: де шукати дешеві квитки на автобус по Європі