Вінничани отримали платіжки за комунальні послуги із солідними цифрами і вирішили пригадати президентові України Володимиру Зеленському гучну обіцянку, дану українцям у ході виборчої кампанії.

Про це повідомляє Telegram-канал "Політична арена Вінниччини".

"Напередодні виборів, у відеоблозі, Володимир Зеленський озвучив ініціативу відмінити оплату за комунальні послуги пенсіонерам старшим 70 років", - йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський, Народний Кореспондент
Володимир Зеленський, Народний Кореспондент

Варто констатувати, що в Уряді про ініціативу поступово "забули". Ситуацію прокоментував керівник Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Андрій Герус.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"Це була не обіцянка, а ідея", – заявив Герус.

Скріншот із Telegram-каналу Політична арена Вінниччини

Думки експертів з приводу таких дій влади розділилися. Частина наполягає, що така президентська “ініціатива”, чи “ідея” була логічно сприйнята виборцями як передвиборча обіцянка, в яку багато людей повірили і проголосували, але обіцянка виявилась елементом політичного популізму.

Інші експерти зазначають, що наразі в державному бюджеті для реалізації такої пільги для пенсіонерів немає коштів, а показники бюджету можна буде преглянути лише після першого кварталу нового 2020 року.

Нагадаємо, раніше українським пенсіонерам пообіцяли перерахунок у грудні: кого чекає надбавка і на скільки.

Також Знай.uа писав, а як же обіцянка Зеленського? Гончарук розбив мрії українців про бескоштовну комуналку.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Києві скасують "золоті" тарифи за комуналку.