Тиждень в Україні знову розпочався неспокійно. Столиця була атакована іранськими дронами-камікадзе "Shahed-136", більшість яких все ж таки була збита. Українцям розповіли, чи можуть вони якось допомогти нашим захисникам.

На цю тему висловився голова Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський у ефірі національного телемарафону.

Після нової атаки з'явилися деякі вкидання, що власники рушниці можуть допомогти збивати дані БПЛА у повітрі, але, як виявилося, робити цього не варто в жодному разі.

Денис Монастирський, фото: скріншот з відео
Денис Монастирський, фото: скріншот з відео

"Вірогідність такого збивання надзвичайно мала, а небезпека, якщо, наприклад, недосвідчена людина просто зі зброї стрілятиме вгору, перевищує можливість збити (такий дрон). Тому я хочу, користуючись нагодою, звернутися до городян, до тих, хто володіє зброєю (і застерегти) : з пістолета, з карабіна не варто стріляти між багатоповерхових будинків. Це може призвести до травмування і більшої біди, ніж можливо, збити дрон" - зазначає Денис Монастирський.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

По мережі навіть почали поширювати знімок чоловіка, який стріляв із рушниці з балкона, але, як виявилося, це фейк. Знімок було зроблено ще у червні 2021 року. Тоді поліція затримала озброєного мешканця квартири та вилучила заборонені речовини.

Shahed 136, скріншот: YouTube
Shahed 136, скріншот: YouTube

У МВС також зазначили, що під час ранкової атаки по Києву один із дронів був збитий співробітниками поліції, які відкривали вогонь.

Тому не можна в жодному разі навіть намагатися збити їх. Ви не тільки не допоможете, а й можете нашкодити іншим людям.

Нагадаємо, що наступні кілька тижнів війни будуть критичними

Раніше повідомлялося, що росіяни відреагували на ракетні удари по українських містах, віра в народ згасла остаточно

Також Іран має намір передати росії балістичні ракети, хоча до цього заперечував постачання дронів-камікадзе.