Стало відомо про те, що війська Кадирова і "кухаря путіна" Пригожина були створені спеціально для того, щоб придушити повстання на території Росії. Вже згодом їх вирішили відправити воювати в Україну.

Про це повідомляє представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк для видання "РБК-Україна".

Йшлося про формування глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова, а також про ПВК "Вагнер", які створив Євген Пригожин. Усе це створювалося спочатку задля придушення антиурядових виступів біля Росії.

Потім почалася війна в Україні, і їх вирішили застосувати ще й там, де вони показали себе найгіршим чином.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

"Пригожин і Кадиров - це люди, які заради збереження путінської влади мають право на створення власних армій. Ці армії створювалися насамперед для придушення будь-яких потенційних повстань усередині Росії" - йдеться у повідомленні ГУР МО.

У повномасштабній війні, яку розпочав диктатор путін 24 лютого, всі ці війська використовуються як "загороджувальні загони", і їх основне завдання сьогодні - не допустити втечі мобілізованих і контрактників з поля бою.

ватажок вагнерівців. Фото: скриншот з відео
ватажок вагнерівців. Фото: скриншот з відео

Наразі ПВК "Вагнер" продовжують формувати військові структури у Білгородській та Курській областях, і роблять вони це в місцевих СІЗО, адже воювати просто так за амбіції путіна вже ніхто не хоче. Натомість їм пропонують амністію та виплати.

Нагадаємо, що Михайло Подоляк розповів про сценарій Віктора Януковича для путіна, переворот уже готується .

Раніше повідомлялося, що небо обороняється: як встигли показати американські ЗРК NASAMS в Україні.

Також, росія може отримати свого Януковича: "кухар путіна" Пригожин з 18 років став затятим карним злочинцем