У середу, 19 вересня, в українському місті Дніпро зафіксовано новий випадок захворювання ботулізмом. Про це пише видання censor.

Як стало відомо, що 49-річна жінка захворіла на ботулізм після вживання в'яленої риби власного приготування. На даний момент постраждала перебуває у важкому стані в реанімації Дніпропетровської міської клінічної лікарні № 21.

заражена інфекцією в'ялена риба

Нещодавно в Міністерстві охорони здоров'я України закликали українців утриматися від вживання в'яленої риби, у зв'язку з високим ризиком захворіти на ботулізм.

Варто відзначити, що ботулізм – це важке токсикоінфекційне захворювання, яке характеризується ураженням нервової системи, переважно довгастого і спинного мозку, і протікає з переважанням офтальмоплегічного і бульбарного синдрому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

дитина з'їла копчену мойву і захворіла на ботулізм

Раніше повідомлялося, що Україна за перше півріччя 2018 року посіла перше місце серед країн Європи за кількістю хворих на кір. Ще рік тому Україна була третьою в Європі за кількістю хворих.

Серед країн, які постраждали від кору найбільше, були Румунія з 5562 випадками захворювання, Італія з 5006 випадками і Україна з 4767 випадками. За півроку 2018 го в нашій країні вже захворіло 23 000 чоловік, що в шість разів більше, ніж за весь минулий рік.
В Єврокомісії дуже стурбовані тим, що три з семи країн з найвищим рівнем захворюваності на кір в Європі є країнами Євросоюзу.

Мова йде про Італію, Францію та Грецію. За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, на першому місці Україна, далі йдуть Франція, Грузія, Греція, Італія, Росія і Сербія.

Нагадаємо, що у Донецькій області жертвами ботулізму стало троє людей - двоє дорослих і одна дитина. Постраждалі перебувають у лікарні в реанімації.

Як повідомляв портал Знай.uа, смертельна епідемія атакує українців у жовтні.

Також портал Знай.uа писав, що у 2018 році вже 60 людей підхопили лихоманку Західного Нілу.