З початку 2015 року ботулізмом на Житомирщині захворіли семеро людей. Один із них перебуває на стаціонарному лікуванні.

Про це повідомила завідувач сектору документального забезпечення та зв'язків із громадськістю Житомирської обласної державної санітарно-епідеміологічної служби Ганна Щербатюк.

У СЕС відзначили, що зазвичай випадки ботулізму пов'язані із вживанням консервованих продуктів, які виготовлялись із порушенням правил приготування, стерилізації та зберігання.

"Ми нагадуємо громадянам, що потрібно максимально дотримуватись вимог щодо стерилізації та рецептури приготування консервованих продуктів. Окрім того, їх потрібно зберігати у належних умовах", - зазначила Щербатюк.

Читайте також: На Дніпропетровщині троє людей загинули від сказу

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ботулізм - гостре інфекційне захворювання, яке виникає в результаті вживання продуктів, які містять отруйні речовини (токсини), що виробляють бактерії ботулізму. Цей токсин є одним з найсильніших з усіх відомих отрут. Ботулізм характеризується важким ураженням нервової системи.

Нагадаємо, у червні у Львівській області від ботулізму помер молодий чоловік.