Коли за вікном осіння сльота, то важко погодитись з тим, що у природи немає поганої погоди. Дощі, вітер і холод зіпсують настрій навіть найбільш життєрадісним людям.

Помічено, що з приходом осені люди частіше нездужають, піддаються атакам вірусів та проявам хронічних хвороб, втрачають бадьорість духу, скаржаться на занепад сил.

Спогади про відпустку і сонячні дні, які проминули, наводять тугу, а тут ще й доводиться переходити на новий ритм роботи в умовах дефіциту сонячного світла.

Осіння депресія – явище, яке знайоме багатьом. Тому саме восени потрібно бути до себе більш уважним, вважати на здоров'я, турбуватись про емоціональний стан та слідкувати за своїм харчуванням.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Вчені довели, що саме харчування може стати основною причиною депресії. За їхніми словами, до депресивних станів набагато більше схильні ті люди, чий раціон складається з жирної і солодкої їжі.

До такого висновку прийшла міжнародна група вчених з Великобританії, Іспанії та Австралії, пише The Guardian.

Вчені проаналізували раціон майже 33 тисяч осіб з п'яти різних країн, щоб встановити зв'язок між фастфудом і депресією.

Дієту з шкідливої їжі дослідники називають "запальною", адже при харчуванні переважно жирною і солодкою їжею в організмі може виникнути системне запалення, що впливає не лише на КШТ, але і на весь організм.

"Запальна" дієта може впливати на ту частину мозку, який відповідає за настрій людини.

Дослідники стверджують, що незбалансований режим харчування може не просто посилити депресію чи прискорити її розвиток, а й стати першопричиною серйозного захворювання.

На думку вчених, захиститися від депресії допоможе середземноморська дієта: риба, овочі, фрукти, горіхи.

І запам'ятайте, фрукти і овочі - тепер невід'ємна частина твого щоденного раціону: вітаміни восени особливо необхідні.

Нагадаємо, медики розповіли, як поліпшити жіноче здоров'я за допомогою звичайної води

Як повідомляв портал "Знай.ua", медики знайшли раптову сезонну причину післяпологової депресії.

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити звичайну ханлру від депресії і назавжди позбутися