У Міністерстві охорони здоров'я дорослим українцям порадили робити щеплення проти грипу та вірусу папіломи людини.

Наразі немає державних закупівель вакцини для щеплень від цих хвороб та гепатиту А, але їх можна самостійно придбати в аптеці. Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Рекомендовані щеплення варто робити щорічно, особливо людям, які в зоні ризику - вагітні, діти від півроку до 5 років, люди старше 65 років або з хронічними захворюваннями.

Необов'язковим, але рекомендованим є щеплення проти вірусу папіломи людини, який передається статевим шляхом, викликає рак шийки матки.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зазначається, що Україні періодично можуть виникати спалахи гепатиту А, тому щеплення від нього радять дітям і дорослим. Вакцинуватися варто, при запланованій подорожі до країн Африки, Азії чи Південної Америки.

"Сімейний лікар може проконсультувати - де зробити щеплення, коли це краще зробити і як зберігати вакцину", - йдеться у повідомленні.

Крім того,зазначається, що у Києві щеплення від грипу роблять в 16 установах охорони здоров'я. В Україні доступні понад 700 тисяч доз для вакцинації проти грипу трьох виробників, які пройшли сертифікацію.

У Києві 14 грудня представники громадської організації "С14" проникли в державну установу "Інститут серця".

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Супрун вирішила, що телефон допоможе боротися з ВІЛ.

Також "Знай.uа" писав, що Супрун закликає українців вкриватися ковдрою і хусткою під час війни, як це допоможе, вона сама не знає.