Наркотики або алкоголь залишаються в організмі людини з різною тривалістю, це залежить від того, як часто людина вживає. До того ж, потрібно правильно здавати аналізи, щоб результати були достовірними і точно показали, чи зловживає людина забороненими речовинами.

Є багато методів, які можуть дати достовірну оцінку результатів і лабораторій, в яких це можна точно визначити, розповіла виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє Хроніка.інфо.



За її словами, насправді наркотичні речовини виявити складно. Перевірка аналізів на алкоголь або наркотики – це тривалий процес дослідження (2-3 дні) на основі аналітичної хімії (а саме: хромато-мас-спектометрія). А різні тест-смужки, що обіцяють результат за 15 хвилин, не можуть давати правильні показники.

Зокрема, для точної перевірки здійснюють аналізи сечі, волосся, нігтів і навіть крові, хоча там наркотики дуже швидко метаболізуються. Але якщо людина регулярно (1-2 рази в тиждень) вживає наркотики, то і такий метод це підтвердить. А от виявити в організмі алкоголь набагато простіше. Для цього можна використовувати хроматографічний метод.

Як довго алкоголь і різні наркотики залишаються в організмі:

• У сечі:

Алкоголь – 10-12 годин

Амфетамін, метамфетамін – протягом 2-5 днів

Канабіс – від 1 до 30 днів

Барбітурати – до 7 днів

Кокаїн – від 1 до 3 днів

Опіати як кодеїн, морфін і героїн – від 2 до 5 днів

• У крові:

Алкоголь – 24 години

Амфетаміни – 10-14 годин

Метамфетамін – 24 години

Барбітурати – 1-2 дні

Канабіс – 6-24 години

Кокаїн – 12-24 години

Кодеїн – 6-12 годин

ЛСД – 0-3 години

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

• У волоссі сліди наркотичних речовин з'являються після одного тижня від часу вживання. Але залишаються там дуже довго – до 90 днів і навіть більше. Волосся росте зі швидкістю приблизно 1 см на місяць, тому в залежності від їх довжини можна визначити вживання наркотиків протягом останніх місяців.

• В нігтях сліди наркотичних речовин можуть триматися протягом тривалого часу – від 3 до 5 місяців нігті на руках і від 8 до 14 місяців нігті на ногах.

Нагадаємо, надмірне вживання алкоголю впливає на будову ДНК і посилює залежність до спиртних напоїв.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені Університету Індіани з'ясували що пиво викликає сильне звикання з усіх алкогольних напоїв.