Після спекотного літа шкіра зневоднена і пошкоджена сонячними променями, тому догляд за нею восени має носити комплексний характер, спрямований на одночасні захист, відновлення та живлення. У цьому найкраще допоможуть вітаміни, яких так не вистачає шкірі у холодну пору року.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВосени шкіра сигналізує про те, що їй бракує вітамінів. Це проявляється у сухості, висипанні, блідісті або почервонінні шкіри, а також передчасними ознаками старіння. Отримати потрібну кількість вітамінів лише з їжею - практично неможливо. Тут потрібен цілий комплекс: збалансовано харчуватися, пити вітамінні комплекси і біодобавки, використовувати косметичні засоби з вітамінними формулами.
Вітамін А (ретинол)
Вітамін А зарекомендував себе, як ефективний борець з акне і постакне, а також з ознаками старіння. Він прискорює процес регенерації тканин, освітлює пігментні плями, сприяє розгладженню зморшок і виробленні колагену.
Чудовим джерелом вітамыну А є аміну - батат, кейл, гарбуз, курага, печінка тріски, яєчні жовтки.
Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін В1 сприяє еластичності шкіри, бореться з дрібними зморшками і подразненнями.
Міститься в пророслих зернах пшениці, насінні соняшнику і кунжуту, фісташках і бурому рисі.
Вітамін В7 (Н, біотин)
Вітамін В7 - він же біотин і "вітамін краси" - один з найпопулярніших помічників в підтримці здоров'я шкіри, волосся і нігтів. Він помітно покращує колір обличчя і робить шкіру пружною.
Найбільше біотину міститься в курячої печінки і яєчних жовтках.
Вітамін С (аскорбінова кислота)
Вітамін С - справжній енергетик для шкіри. Він прекрасно зволожує шкіру, освітлює пігментні плями і сліди пост-акне. Він покращує структуру і тон шкіри, робить її сіяючою.
Найбільш концентрована кількість аскорбінової кислоти міститься в сухій шипшині, солодкому червоному перці, обліписі і чорній смородині.
Вітамін Е (токоферол)
Вітамін Е часто рекомендують косметологи і дерматологи. Він має антиоксидантні властивості, запобігає зневодненню шкіри, прискорює загоєння ран.
Міститься в обліписі, злакових, мигдалі і авокадо.