Відомий хірург-онколог Сергій Бойдайко поділився цікавими фактами про свою професію, а також розповів про те, які найчастіше ускладнення бувають після раку, пише "Clutch".

За словами фахівця, все залежить від кількох факторів, серед яких і сам лікаря, який проводить операцію.

"Післяопераційні ускладнення залежать від ряду факторів, у тому числі від майстерності хірурга, якості витратних матеріалів і стану обладнання", - каже лікар.

Також він додав, що на ускладнення, які можуть з'явитися, впливає і вид раку.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"Але не варто забувати, що і біологічний пристрій людини не досконалий: часом, регенерація проходить важко і виникають ускладнення. Відсоток розвитку післяопераційних ускладнень для кожного виду раку свій. Наприклад, ускладнення в разі операції на шийці матки розвиваються не більше ніж в 1% всіх випадків. на шлунку - в 5%, а на підшлунковій залозі - в 10-15% операцій", - підкреслив хірург.

Нагадаємо, лікар розповів, чи лікує гомеопатія рак

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці розказали, чим можуть зашкодити улюблені вареники

Також Знай.ua писав про звички західної цивілізації, які шкодять здоров'ю.