В Україні масово закривають школи через грип. У школах Вінниці, Ужгорода та Сум оголосили карантин через зростання кількості хворих на грип і ГРВІ. Там щонайменше на два тижні призупиняють роботу й у позашкільних навчальних закладах. Раніше карантин оголосили в школах Одеси, Житомира, а також Донеччини й Рівненщини.

У Центрі громадського здоров’я повідомили, що Україна уже переступила епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ на півтора відсотка. Однак лікарі попереджають, що пік масових нездужань ще попереду.

Грип, фото: Вісті
Грип, фото: Вісті

У Києві двері для учнів наразі зачинили три навчальних заклади, ще у 20 процес обмежили частково. У приміщеннях триває прибирання кабінетів. Дотепер на середньому епідемічному рівні перебувають три регіони: Тернопільська, Житомирська та Хмельницька області. Однак і там аптекарі фіксують збільшення попиту на противірусні препарати, а також тести на грип.

Інфекціоніст Сергій Крамарьов радить не займатися самолікуванням, особливо якщо небезпечну бацилу підхопила дитина. Бо для лікування малечі неприпустимо використовувати ті самі препарати, що й для дорослих, оскільки біди можуть накоїти навіть краплі для носа. Фахівець застерігає, що можуть бути "судоми і втрата свідомості, отруєння".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Грип, ілюстрація: ТСН
Грип, ілюстрація: ТСН

Медики розповіли, що допомагає підтримати імунітет, а що буде втратою часу та грошей. Частіше тепер купують в аптеках і захисні маски для обличчя – хоча й не так активно, як у 2009 чи 2011 роках, коли люди боялися свинячого та курячого грипу. Маски медики радяться вдягати хворим, аби ті не поширювали інфекцію і що дві години змінювати на нові.

Вітаміни та різноманітні комплекси також купувати зайве – вони скоріше мають ефект плацебо, тобто хворих не порятують, але і шкоди не завдадуть. Натомість лікарі радять вчасно вакцинуватись, дотримуватись особистої гігієни та збалансовано харчуватись. Й попереджають: піку захворюваності на грип та ГРВІ варто очікувати найближчого тижня.

Симптоми грипу, ілюстрація: Центр громадського здоров'я
Симптоми грипу, ілюстрація: Центр громадського здоров'я

Нагадаємо, на школи Львівщини у паніці вішають замки, де вже лютує небезпечний вірус

Як повідомляв портал "Знай.ua", проварюйте яйця і засмажуйте м'ясо — українцям назвали головні методи боротьби з коронавірусом із Китаю

Також "Знай.ua" писав, що у Запоріжжі зафіксували другу смерть від грипу - медики побоюються, що не остання