Потрібно терміново сісти на шпагат? Варто відразу обмовитися, що раніше, ніж за рік досягти розтяжки Анастасії Волочкової з нуля не вийде. Тому не поспішайте сперечатися з ким-небудь, що сядете на шпагат за місяць-другий. Інакше, ви програєте суперечку. Але якщо ваше бажання добитися результату непохитно, ви можете почати підготовку прямо зараз. Ось кілька корисних вправ для цього.

№1 Постав ноги на ширині плечей, руки на пояс. Виконати нахили вправо-вліво 12 разів.

№2 Поставити ноги на ширині плечей, руки на пояс – кругові обертання тулубом: 8 раз вліво, 8 разів вправо.

№3 Постав ноги на ширині плечей, руки за голову – кругові рухи тазом: 8 раз вліво, 8 разів вправо.

№4 Постав ноги разом, руки на колінах – кругові обертання колінами: 8 раз вліво, 8 разів вправо. Сам розумієш, якщо проблеми з колінами, то розтяжки не вийде. №5 Зігни вперед одну ногу, руки на поясі – кругові обертання зігнутою в коліні ногою: 8 раз однією ногою, потім 8 разів – інший.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

№6 Поставити ноги разом – нахил вперед. Виконати 12 пружних рухів. №7 Постав ноги на ширину плечей – нахили вперед. Виконати 12 пружних рухів.

№8 Перекочування. Перемісти вагу тіла на праву ногу, ліву витягни вбік. Сидиш на правій і починаєш повільно, ретельно перекочуватися на ліву ногу. Відповідно 12 разів.

№9 Прогини. Не знаю як назвати. Задню ногу по можливості тримаємо прямий, передня сильно зігнута. Вага переносимо на передню. Робимо присідання 12 разів на ногу. Можна більше, ніхто проти не буде.

№10 Сядь на підлогу, з'єднати ноги разом і виконай 12 пружинистих нахилів вперед. №11 Сядь на підлогу і розведи прямі ноги в сторони, виконай пружинисті нахили вперед – 12 разів.

№12 Сядь на підлогу, з'єднай стопи разом, потім ліктями розведи ноги в сторони – 16 разів.

№13 Все дуже просто. Ставимо ноги на подвійну ширину плечей, присідаємо і стоїмо в такому положенні хвилину. Відстояв хвилину? Розумниця! Тепер встаємо в ту ж позу, піднімаємо леву руку вгору, праву витягуємо вперед на рівні плеча. І стоячи в такій екзотичній позі, нахиляємося вправо. Потім міняємо руки і нахиляємося вліво. Постарайся постояти в нахилі як мінімум 30 секунд.

№14 Махи ногами. Вони служать як для розігріву м'язів, так і для розтяжки ніг. Махи вперед – 10 разів, махи назад – 10 разів, бічні махи – 10 разів. Намагайся піднімати ногу якомога вище, але не раскачивай тулуб. Дія повинна здійснюватися за рахунок самої ноги. Поступово в процесі тренувань амплітуда руху ноги буде ставати все більше, і зможеш підняти її вище. Потім зігніть ногу в коліні приблизно під кутом в 90 градусів і виконай серію бічних махов. І так з кожною ногою.

№15 Сидячи на підлозі, одну ногу залишаєш прямою, а другу сгибаешь в коліні і намагаєшся відсунути за спину. Роби нахил до прямої ноги. Потім, як не дивно, до зігнутої. І тільки потім міняй ноги.


Повторюємо 2-3 рази в тиждень, і твоїй розтяжці позаздрить хто завгодно! І пам'ятай: у справі шпагату найголовніше - завзятість, терпіння і праця.