Мільйони людей у світі страждають від аносміъ - часткової або повної втрати нюху. І це серйозно позначається на їхньому моральному і фізичному здоров'ї. Такі люди щодня відчувають ряд проблем, що впливають на повсякденне життя, стосунки і часто фізично ризикують здоров'ям.

Так, втрата здатності розрізняти запахи не лише впливає на смакові сприйняття, але й несе ризик для життя. Адже люди з аносмією не здатні відчувати запах зіпсованих продуктів, а також газу чи диму

Крім того, хворі на аносмію втрачають важливі емоційні зв'язкуи. Багато запахів у нас асоціюються з людьми або спогадами, наприклад, з коханою людиною або свіжоскошеною травою біля рідної домівки. Запах багаття, різдвяні аромати, парфуми і люди - це все зав'язано на емоційних переживаннях, які люди з аносмією втрачають.

Додаткові неприємності несе нездатність відчути запах власного тіла - особиста гігієна стає головною причиною занепокоєння і збентеження.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як не перестаратися з парфумами, чи добре пахне в квартирі, встановити всюди датчики диму і газу, нікуди не вступити випадково, тому що ти можеш навіть цього не помітити — ось неповний перелік проблем таких людей.

Однак, деколи вони відчувають сильні запахи, та їм це не приносить радості, а скоріше навпаки.

"Одного разу я трохи відчула нашатирний спирт: мені просто стало погано, почала боліти задня частина голови", - розповіла 24 -річна Аліса Джірашвілі яка страждає через аносмію.

Так що, проявляйте трохи більше розуміння та не знущайтеся над такими людьми, адже у них і так багато проблем.