Популярний дитячий педіатр і телеведучий Євген Комаровський розповів батькам, як уберегти дитину від укусів павуків у теплу пору року.

У спекотний період люди часто натикаються на рептилій і членистоногих, але не знають, як поводити себе з ними так, щоб уникнути неприємних наслідків.

У новому випуску на своєму YouTube-каналі лікар зазначив, що павукоподібні не харчуються людиною, а всі їхні укуси – це лише засіб захисту. Навіть каракурт використовує свій яд як відлякуючий механізм.

"Найголовніше – бути пильними. Якщо ви бачите павутину, то поруч будуть жити павуки, адже все це як з бджолиним вуликом. Розкажіть про це ще й дитині. Якщо ви зустрілися з павуком або він заліз до вас, то не потрібно його давити, а просто струсити з одягу, і він втече. І заодно огляньте верхній одяг на предмет присутності в ній інших комах", - радить Комаровський.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Найкращою профілактикою атак павукоподібних є використання різних спреїв, які можна придбати в аптеках. Також потрібно враховувати кліматичні умови, адже чим тепліше на вулиці, тим активнішими будуть комахи і членистоногі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський порадив ефективний замінник смартфона для дітей – "Мінусів немає".

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський зізнався про небезпеку під час чищення вух.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський поділився літніми лайфхаками від змій.