Прихильники ЗСЖ, як правило, дотримуються досить суворої дієти, включаючи в свій раціон тільки "корисні", за загальноприйнятими мірками, продукти. Однак не вся їжа , що пропагується як "здорова", однаково корисна. Про те, які правильні, в першому наближенні, продукти харчування краще все таки виключити з раціону, розповідає відомий російський доктор Олександр Мясніков. Він розвінчав основні міфи про продукти, які нібито повинні допомогти скинути вагу і поліпшити самопочуття.

Правильне харчування, AdMe
Правильне харчування, AdMe

Мясніков настійно рекомендує не вживати в їжу молочну і кисломолочну продукцію з великим терміном придатності. Ці продукти не є натуральними, і користі організму не приносять. Якщо ви бачите на упаковці тривалий термін зберігання, це може означати, що такий продукт не містить пробіотики та інші цінні речовини. Доктор не радить вживати смузі, оскільки в них міститься дуже багато цукрів. Замість цього вживайте цільні овочі і фрукти, завдяки чому клітковина буде чудово засвоюватися.

Мясніков розповів і про готові кукурудзяні пластівці, які виготовляють з рафінованого борошна. «Це чисті вуглеводи, нуль клітковини, ну загалом, коротше, крохмаль», - пояснив лікар. Також доктор додав, що різні десерти з фруктозою також не можуть стати альтернативою звичайним солодощів з цукром. Фруктоза, як і цукор, призводить до різких стрибків інсуліну, що сприяє розвитку діабету і ожиріння.

Нагадаємо, раніше доктор Євген Комаровський розповів, як правильно поїти дітей фруктовим соком і з якого віку можна починати вводити його в раціон.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Також Знай.uа повідомляв: Правильне харчування в офісі: як "білим комірцям" не зіпсувати собі здоров'я і життя.

Крім того, вам буде цікаво: скинути вагу можна без дієт. Правило тарілки для схуднення і здоров'я.