Осінь-найпідступніша пора року. Саме в цей період люди найчастіше застуджуються і стикаються з такими неприємними симптомами як кашель, нежить, підвищена температура і біль в горлі. Все це може бути як ознаками коронавірусу, який зараз ходить по планеті, так і звичайною застудою. Медики розписали, які протизастудні засоби є ефективними, а які абсолютно марні.
1. Симптоматичні ліки - в аптеках часто бувають популярні" чарівні " порошки і таблетки, які знімають симптоми застуди. Їх застосування виправдано тільки в екстрених випадках. Наприклад, коли потрібно зняти симптоми і сходити в поліклініку до лікаря.

2. Льодяники від кашлю і болю в горлі — це взагалі не ліки, хоча і продається в аптеці. Деякі з них навіть відносяться до антибактеріальних засобів, але результат один — горло все одно буде хворіти, поки організм сам не впорається з інфекцією або застудою.

3. Мед і варення

Застуда асоціюється з гарячим чаєм, малиновим варенням і медом. Однак всі ці кошти завдають великої шкоди організму, так як викликають посилену роботу внутрішніх органів, що є ударом по і так ослабленому організму. Варення з малини і мед не знижують температуру, але сприяють активізації роботи підшлункової залози. Вона повинна виробити ще більшу кількість інсуліну, щоб переробити цукор, що надійшов. Гарячі напої також під забороною, так як вони дратують запалену слизову в горлі, яка і без цього піддалася атаці вірусів і бактерій. Всі напої повинні бути кімнатної температури.

Раніше повідомляли, гречана, манна, кукурудзяна, перлова: Як правильно варити каші.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як повідомляв Знай.иа, кекс з родзинками, вишнею, горіхами і коньяком: випічка, яка перетворить звичайне чаювання в Свято.

Знай.иа писав, запечена картопля з курячим філе і маринованими огірками: оригінальний спосіб приготування.