Попри те, що сучасні дисплеї не загрожують випромінюванням, очі все ж сильно втомлюються під час роботи.

Монітор ПК, планшета або смартфона є першим фактором, який впливає на зір. За монітором очі, забувають моргати з потрібною частотою, а це призводить до пересихання слизистої оболонки ока і як наслідок до погіршення зору.

Окуляри, фото psychologies
Окуляри, фото psychologies

Для того що б цього уникнути офтальмологи радять через кожні 20 хвилин роботи відривати очі від монітора на 20 секунд і фокусувати на предмет, який знаходиться на відстані мінімум на 5 метрів від Вас.

Другим фактором, який згубно впливає на зір, є ультрафіолет.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Пряме сонячне світло, і солярій загрожують розвитком передчасної катаракти. Захистити очі від цих ризиків допоможуть хороші сонцезахисні окуляри зі 100% захистом від УФ-променів і головні убори з козирком при знаходженні на сонці. І звичайно, обов'язковий захист для очей під час відвідування солярію.

Сонцезахисні окуляри, кадр з відео
Сонцезахисні окуляри, кадр з відео

Третім вирішальним фактором, згубно впливає на очі є ігнорування існуючих проблем із зором.

Наприклад, що починається короткозорість або далекозорість більшість людей ігнорують, що веде до їх розвитку. Хоча звернення до лікаря на початкових стадіях може допомогти уникнути серйозних наслідків.

Проводячи час на роботі чи вдома, ви повинні стежити за якістю освітлення. Занадто яскраве або тьмяне освітлення – перенапружує очі, через що вони швидко втомлюються і втрачають гостроту бачення. Ідеальний варіант – вибирати лампи денного освітлення.

Окуляри, фото ochkov.net
Окуляри, фото ochkov.net

Щоб позбавити очі від сухості, викликаної пристроями для обігріву та охолодження повітря, використовуйте зволожуючі краплі для очей. Сьогодні існують краплі, які можна капати так часто, як це потрібно без будь-яких обмежень.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що можна купувати кілограмами: цінники на томати впали на 30%, інші овочі теж тішать доступністю.

Як повідомляв "Знай.ua" чому українці не можуть повернути квиток на потяг: в Укрзалізниці пояснили причину.

Також "Знай.ua" інформував, українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.