Паприка, одна з найулюбленіших приправ в усьому світі. Вченим вдалося з'ясувати, що вона не тільки надає стравам смаку і вишуканого аромату, але має багато корисних вітамінів і мікроелементів, які позитивно впливають на наше здоров'я.

Про це повідомляє Cursorinfo.

Паприка. Фото Freepik
Паприка. Фото Freepik

Ще в давні часи паприку використовували не лише у кулінарії, а й у лікувальник цілях та знали про те, що солодкий стручковий перець зберігає всі вітаміни та органічні речовини.

Їх концентрація в сухому овочі значно вища, достатньо однієї щіпки паприки, щоб отримати користь із двох перців.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Спеції
Спеції

У паприці чимало вітамінів А, групи В, Е, РР. А вміст вітаміну С перевищує в кілька разів цитрусові.

Вітамін А, що міститься в паприці, відповідає за зміцнення імунітету, за здоров'я волосся шкіри і нігтів.

Вітаміни групи В позитивно впливають на центральну нервову систему, знижуючи рівень стресу. Вони сприяють нормальному функціонуванню клітин та виробленню енергії, позитивно впливають на активність мозку і сприяють омолодженню шкіри на рівні клітин.

Спеції. Фото: скрін youtube
Спеції. Фото: скрін youtube

Вітамін С – це потужний антиоксидант, який уповільнює процеси старіння та мутації клітин. Також сприяє прискоренню загоєння ран, бере участь у формуванні імунітету. Вітамін С є основою для побудови нових клітин кісткової тканини, що запобігає утворенню тромбів.

Догляд за шкірою, фото medera
Догляд за шкірою, фото medera

Вітамін Е сприяє омолодженню організму. Він також виконує антиоксидантну роль, поглинаючи вільні радикали – молекули, що утворюються в організмі, коли ми піддаємося впливу тютюнового диму або радіації.

Вітамін РР нормалізує кровообіг та запобігає утворенню тромбів. Також він регулює діяльність нервової системи та позитивно впливає на процеси травлення.

Нагадаємо, сімейне свято обернулося трагедією: у Мексиці розбився літак, який мав повідомити майбутнім батькам стать дитини

Раніше ми писали про те, що вчені розшифрували послання єгипетської мумії до нас: не помічали сотню років

Як повідомляв Знай.ua, не може говорити і ходити: дівчина нюхнула перець і впала в кому